Verbeelding aan de macht, ook voor mannen

Nancy Boerjan

De meeste mannen houden het graag iets rustiger op vestimentair vlak. En toch zou het wel eens kunnen dat de komende zomermode behalve aan hun zucht naar comfort ook aan hun gevoel voor kleur en prints appelleert. Pastelkleurtjes, felle kleuren, tropische prints… Ook mannen vinden straks heel wat nieuws onder de zon.

Onderweg

Hedendaagse mannen reizen veel, of ze nu als zakenman of avonturier de wereld rondtrekken of gewoon graag als student door de stad racen. Kledij die boven alles comfortabel zit is daardoor alsmaar meer gegeerd. Alsmaar meer merken spelen dan ook in op die vraag. Gemakkelijke kleding, licht van gewicht, waterafstotend en van hoge kwaliteit: meer hoeft dat voor slimme jongens niet te zijn. En dan liefst in kleuren die daarbij aansluiten, zoals navy, legergroen, taupe en grijs.

Sterk

Power dressing? Het heet een trend te zijn die teruggaat op de jaren 80 toen mensen met hun kleding aan de buitenwereld wilden laten zien hoe krachtig en succesvol ze wel waren. Dat vertaalt zich voor komende zomer in double breasted jasjes, broeken met wijde pijpen en zelfs met een hoge taille. T-shirts en sweaters krijgen een ronde hals en verlaagde schouders. De kleuren die bij deze trend horen, zijn grijs, beige en donkerbruin.

Verbeelding aan de macht, ook voor mannen

Pastelkleurtjes

In 2018 zien we ook in de mannenmode veel zachte pasteltinten voorbijkomen. Leven in een ‘harde’ wereld creëert naar verluidt de behoefte om zich te kleden in rustige tinten. De belangrijkste pasteltinten waarvoor gekozen wordt, zijn lichtgeel, mintgroen en gebroken wit. Combinaties met fellere kleuren zoals koraalroze zorgen voor een bijzonder contrast.

Te gek?

De jaren 70 modetrends zijn weer helemaal terug van weggeweest! Dat betekent wijde pijpen, opvallende dessins en contrasterende kleuren. Vooral op het gebied van kleuren maken de heren kennis met voorheen ongekende combinaties. Maar ook bloemen, tropische en andere zwoele prints, ruitjes… vallen over elkaar heen in een en dezelfde outfit. Niks is te gek deze zomer!

Verbeelding aan de macht, ook voor mannen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier