Van vliegfiets tot haargroeihelm

08/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/09/17 om 11:06

Sluis heeft er sinds kort een bijzondere attractie bij: het Bizarium, een museum vol bizarre uitvindingen. Van een vliegfiets en een haargroeihelm tot de bedenksels van genieën als Leonardo da Vinci. Van maf tot ingenieus. Een ode aan de verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens, en de vooruitgang die daaruit volgt, in het toepasselijke decor van een voormalig dorpsschooltje.

Initiatiefnemers en bezielers van het Bizarium zijn Marc De Jonghe en Ann Geerinck, ontwerper en grafisch vormgeefster. Marc groeide op in Blankenberge - zijn vader Marcel heeft daar overigens het Zuivelmuseum - en koos er destijds voor industriële vormgeving te gaan studeren, werkte enkele jaren als designer in Italië en startte vervolgens zijn eigen ontwerpbureau op in Antwerpen, samen met Ann. "Techniek én vormgeving boeiden me," verklaart Marc zijn keuze voor die studie, "ik was nogal een prutser."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!