Toeristische tips van Peter Soete

© Getty Images/iStockphoto
Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Het mooiste eiland in de Middellandse Zee

Jacques Cousteau noemde het Italiaanse Palmarola het mooiste eiland in de Middellandse Zee en wie er geweest is, kan dat alleen maar beamen. Witte kliffen, kristalhelder water, witte keitjesstranden, rotsformaties in zee, mysterieuze grotten waar het zeewater voor vreemde schitteringen zorgt en nog relatief onontdekt door toeristen. Dagjesmensen maken de 20 minuten durende oversteek vanuit Ponza, maar nog beter is om een kamer te versieren in O’Francese. In dit eenvoudige hotel-restaurant kost een kamer met half pension zo’n 88 euro per persoon.

Met de trein naar de zon

Toeristische tips van Peter Soete

Een vakantie in Zuid-Frankrijk kan nu ook zonder files en de daarbij horende stress: met de Thalys Zon Trein reis je filevrij én in enkele uren naar Zuid-Frankrijk. Boeken kan nu al voor de zaterdagen tussen 30 juni en 1 september. Een enkele reis naar Marseille, Avignon of Valence is al mogelijk vanaf 40 euro. Alle info op www.oui.sncf.

Winterwijs op reis

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Rij je naar je buitenlandse vakantiebestemming in de winter, neem dan ook een deken, energierepen en een thermos met warme drank mee. Bij lange files of pech helpen die zaken de eerste koude te verteren in afwachting van de komst van de hulpdiensten.