Suzuki Swift: vlot en compact

04/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 03/08/17 om 10:09

De Suzuki Swift, een vlotte en compacte B-segmenter, werd 31 jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht. In 2000 schrapte de Japanse constructeur hem uit zijn gamma, maar vier jaar later was er al een nieuwe Swift. De auto is bedoeld voor klanten die oog hebben voor fraaie, onderscheidende looks.

Op vandaag is het eerder ongewoon dat een model bij een generatiewissel zijn buitenmaten ziet krimpen. En toch is dat bij de nieuwste Suzuki Swift het geval. Hij werd één centimeter korter en ook nog eens 1,5cm lager dan zijn voorganger. Maar hij is wel 4cm breder geworden. De buitenkant van de nieuwste Swift doet wel nog denken aan de vorige generatie. Items die werden overgenomen en verbeterd, zijn onder meer de krachtige schouders, de zwarte A-stijlen en de verticale lichten voor- en achteraan. De nieuwste Swift kan je voorlopig enkel als vijfdeurs verkrijgen. Het model onderging eve...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!