Studenten zeggen het met een zomers boeket

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nog even doorbijten en de blokkende studenten mogen genieten van een welverdiende zomervakantie. Tijdens de lastige examenperiode worden ze al eens extra verwend door mama en papa, hun lief of een goede vriend(in) of zelfs de kotmadam. Om wie het ook gaat, een zomers bedankingsboeket doet altijd deugd. Floristen Dorinda en Cindy van Eurotuin Roeselare kozen de passende bloemen uit.

Gerbera, jeugdige bloem in vele kleurtjes

Studenten zeggen het met een zomers boeket
© STEFAAN BEEL

“De gerbera (Alliance) is een enorm sterke bloem die al heel lang meegaat. Ze bestaat in ontzettend veel kleuren, dit is een zachtroze versie. Het is ook een jeugdige bloem die jonge meisjes erg aanspreekt. Haar kleine zusje, de germini, beschikt zelfs over een nog groter kleurenpalet. Als je de gerbera goed verzorgt, staat ze drie tot vier weken goed. Door haar lange houdbaarheid kan ze perfect op haar eentje in een vaas. Ze is het hele jaar door beschikbaar voor een betaalbare prijs.”

Witroze pioenrozen voor romantische mama’s

Studenten zeggen het met een zomers boeket
© STEFAAN BEEL

“De witroze pioenroos (Sarah Bernhard) is een echte zomerbloem. Ze is vriendelijk geprijsd van mei tot september. De volumineuze bloem verspreidt een zachte geur. Het is een echte klassieker die al heel lang meegaat, vooral mama’s zijn verzot op deze romantische bloem. Wij combineren ze graag met rozen en andere zomerbloemen. Maar ze past ook goed in een iets wilder veldboeket. In een klein bolboeket komt ze tot haar recht in een modern interieur. Het is bovendien een veel gebruikte tuinplant voor wie er graag buiten van wil genieten.”

Vuvuzelarozen voor zuiderse types

Studenten zeggen het met een zomers boeket
© STEFAAN BEEL

“De unieke eigenschap van deze volle roos (Vuvuzela) is de kern met franjes. Ze kleurt roze aan de buitenkant, oranje in het binnenste en bovenaan is ze plat. Het is een bloem die gemakkelijker en veel wijder opengaat dan een klassieke roos. De Vuvuzela laat ook minder snel haar kopje hangen. Ze wordt vooral gebruikt in gemengde boeketten en bloemstukken. Door haar kleur spreekt deze typische zomerbloem vaak zuiderse types aan. Omdat ze eerder zeldzaam is, is ze buiten het seizoen niet betaalbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier