“Stress hebben vind ik niet erg meer”

Ingeborg: "Ik heb nog wel stress, maar dat vind ik niet erg." © (foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ingeborg bracht na een periode van bezinning een nieuw album uit, ‘Where the sky touches the sea’. “Deze cd kan je niet meer vergelijken met mijn beginperiode toen ik ‘Door de wind, door de regen’ zong”, zegt de zangeres die nu in Sint-Kruis woont.

Na een succesvolle VTM-carrière begon Ingeborg (Sergeant), die afkomstig is uit Menen, zich toe te spitsen op yoga, meditatie, enz. Ze opende in Brugge ook De evolutie, waar ze op haar manier de mensen laat relaxen en een andere kijk op het leven geeft. En nu is er ook nog haar nieuwe album met 17 nummers, die je heel rustig moet beluisteren. Van de sleur van het tv-werk naar meditatie en yoga, een grote stap? “Dat was inderdaad een grote verandering. Ik koos voor een totaal andere wereld. Meer naar binnen gericht, maar heel relevant op dat moment voor mij. De buitenwereld was toen veel te hectisch en te druk. Mijn eigen meditatie gaf me rust. Tegen de mensen in De evolutie zeg ik: ‘Ik ben op mijn 32ste met pensioen gegaan. Ik ging toen met een vriendin een kopje koffie drinken, ik las een boek, ik beleefde mijn leven in een vertraagd tempo. Ik deed nog waar ik zin in had.” Iedere dag is Ingeborg bezig met mediatraining, yoga en mediteren, maar is ze ook iedere dag zen? “Ik heb nog stress. Maar het voordeel ervan is dat ik dat niet erg meer vind. Ik vecht er ook niet meer tegen.”

Helemaal anders

Haar nieuwe album is het zevende in haar carrière. Een cd met compleet andere songs. “Mijn nieuwe cd ontdekken, is een hele tocht. Eén liedje per dag is genoeg. Ik heb gemerkt dat er iets gebeurt als je mantra’s (vier zinnen, red.) herhaalt. We hebben zelf Engelstalige en Nederlandstalige mantra’s geschreven. maar we vonden er ook in Hawaï. Ik vertolk ook een prachtig franciscaans gebed. In Instrument van vrede hoor je de Ingeborg van vroeger, die stille liedjes bracht. Laat het maar los werd de eerste single omdat dit nummer de mensen gaat helpen om de brug te maken van mijn vroegere naar mijn nieuwe stijl. Als je het hoort, denk je niet aan een mantra. Volledig de nieuwe Ingeborg, vertaald in muziek, maar waarbij de mensen wel aansluiting vinden met de Ingeborg die ze kennen van vroeger. De tweede single wordt We came to heal, een kerstsingle.”

Deed het raar om na zo’n lange stilte weer een cd uit te brengen? “In mijn ‘stille periode’ was ik bezig met workshops. We brachten toen wel een cd uit in Japan, maar die bleef hier onder de radar. Ik wilde hem hier ook niet uitbrengen bij een platenfirma. En toch was ik er blij mee. Mocht ik toen overleden zijn, dan was die cd er toch maar.”

Op zondag 1 oktober om 19 uur verzorgt Ingeborg een vredesconcert bij de Kapucijnen in Brugge, met onder meer liedjes uit haar nieuwe album. Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij hilde.neutens@telenet.be – 050 31 87 56. Aan de deur betaal je 15 euro.

Info: De evolutie – www.ingeborg.ws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier