Strat’e Varia kleurt Blankenberge

Redactie KW

Het nieuwe openluchtspektakel Strat’e Varia zet op zaterdag 8 april de Blankenbergse binnenstad in vuur en vlam. Met een feeëriek lichtspel en dynamisch straattheater, trekt het stadsfestival de kaart van de magie en de verwondering.

Omdat het stadsbestuur van Blankenberge trots is op zijn recent opgefriste centrumstraten, lanceert het in de paasvakantie een gloednieuw stadsfestival. Op zaterdag 8 april, bij valavond, zal de binnenstad ingenomen worden door een klank- en lichtspel met mobiele straatacts. Strat’e Varia wordt op die manier de apotheose van een veertiendaags gebeuren: de paasvakantie werd immers het eerste weekend al feestelijk ingezet met muziek en straatanimatie, en ook tijdens het drukke paasweekend van 15 en 16 april zullen de handelaars uitpakken met een verrassing voor hun klanten.

“Strat’e Varia moet elk voorjaar een publieks-trekker worden”

Naar analogie met het licht- en vuurspektakel Bel’Lumière tijdens de kerstperiode, moet het nieuwe evenement de komende jaren uitgroeien tot een vaste waarde in de Blankenbergse binnenstad. “Met deze eerste editie zetten we de vernieuwde centrumstraten in de kijker, maar volgend jaar zou het evenement net zo goed op het strand of de zeedijk kunnen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat Strat’e Varia elk jaar in de paasvakantie een echte publiekstrekker wordt”, zegt de Blankenbergse cultuurschepen Philip Konings.

Strat’e Varia, dat zich veelbelovend laat aankondigen als een ‘wervelende openluchtshow vol magie’, begint op zaterdag 8 april omstreeks 21 uur. Vanop verschillende plaatsen in de badstad vertrekken mobiele straatacts en drumbands, waarna ze geleidelijk aan in elkaar zullen overvloeien, en zo de hele binnenstad in rep en roer beloven te zetten. Als klap op de vuurpijl wordt er ten slotte op het Sint-Rochusplein een grandioos slotspektakel georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier