Sportief en elegant op de weg

De opgefriste BMW 2-Reeks Active Tourer.
Redactie KW

Toen BMW in 2014 de 2-Reeks Active Tourer op de markt bracht, was dat voor sommigen zonder meer een schok: een monovolume met voorwielaandrijving! Maar het model bleek een schot in de roos te zijn en kreeg een jaar later al het gezelschap van de langere 2-Reeks Gran Tourer. Beide modellen zijn nu opgefrist.

De vernieuwde BMW 2-Reeks Active en Gran Tourer onderscheidt zich van zijn voorganger door onder meer een nieuw front met een brede luchtinlaat en een hertekend rooster. Achteraan valt meteen de nieuwe bumper op.

Kenmerkend voor het interieur is het fraai vormgegeven dashboard. Voorts zijn de gebruikte materialen, zoals je van een BMW mag verwachten, hoogwaardig en laat ook de ergonomie niets te wensen over. Beide modellen zijn ook een toonbeeld op het vlak van ruimte en moduleerbaarheid. Bij de Gran Tourer is de achterbank die plaats biedt aan drie kinderzitjes voor- en achteruit verschuifbaar. Met een druk op de knop kan je hem zelfs vanuit de koffer in drie ongelijke delen (40/20/40) neerklappen. Al naargelang de opstelling van de achterbank varieert het koffervolume van de 2-Reeks Gran Tourer van 645 tot 1.905 liter. Bij de BMW 2-Reeks Active Tourer, een vijfzitter, varieert de kofferruimte van 468 tot 1.510 liter. In tegenstelling tot de 2-Reeks Active Tourer is de 2-Reeks Gran Tourer voorzien van een rolscherm in plaats van een hoedenplank.

Sportief en elegant op de weg

Drie of vier cilinders

Bij de BMW 2-Reeks Active en Gran Tourer is er keuze uit drie of vier cilinders. Voor een nóg lager verbruik deden ze aanpassingen aan de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo. Het gecombineerde brandstofverbruik van het nieuwe BMW EfficientDynamics-motorengamma varieert van 4,3 tot 6,4 liter per 100 km, wat neerkomt op een C02-uitstoot van 112 tot 147 gram per kilometer. Daarenboven zijn alle oliestokers nu voorzien van technologie om de uitlaatgassen te reinigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier