"Spijt is wat de koe schijt, daar doe ik niet aan mee"

15/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/09/17 om 11:11

Hij moest en zou zijn boterham als muzikant verdienen. En dus ruilde Willy Willy Oostende voor Brussel in. "Ze gingen mij hier aan zee niet komen halen, hé. Ik moest zelf mijn nek uitsteken." Missie geslaagd voor de intussen 58-jarige gitarist van onder meer The Scabs én tevreden mens. "Ik zal onderweg ook wel foute beslissingen genomen hebben, maar ik heb nergens spijt van."

Een lánge strandwandeling zit er tegenwoordig niet meer in voor Willy Willy. "Ik heb een klapvoet en daar geraak je niet ver mee", klinkt het verontschuldigend. "Normaal rol je je voet af als je stapt. Die van mij doet dat niet meer, waardoor ie telkens op de grond 'ploft'. Als ik door de gang in het hospitaal loop, horen ze me van ver komen: klak-niks, klak-niks..." Hij grijnst breed, en dat zal hij die namiddag in Oostende nog dikwijls doen. We besluiten ons dan maar in Hotel du Parc te nestelen, waar Willy sowieso al wilde afspreken, "omdat ze daar nog deftige koffie serveren". Het is dan ook een beetje een ontgoocheling als blijkt dat de filterkoffie van weleer vervangen is door 'gewone' koffie en vooral dat de uitbater die hij graag nog eens had weergezien - for old times sake - de zaak eind vorig jaar heeft overgelaten. "Nu ja, de koffie smaakt nog altijd, daar niet van", troost hij zichzelf.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!