Spelen met biljartballen of liever met een drone?

Redactie KW

Wie zich graag wil onderdompelen in de wereld van het spel kan op zaterdag 3 februari terecht in het Jeugdcentrum in Waregem. Daar vindt van 13 tot 19 uur de jaarlijkse afspraak voor Spellewaarde plaats, vorig jaar al goed voor 800 bezoekers.

Het evenement Spellewaarde, een woordspeling met een knipoog naar attractiepark Bellewaerde, moet opnieuw een namiddag vol speels plezier voor jong en oud bieden. Je zal er gratis kunnen genieten van allerlei retrogames, videogames, oude volksspelen, flipperkasten, kickertafels, biljarttafels en honderden bord- en gezelschapsspellen. Uiteraard is er ook aandacht voor meer eigentijdse spelvormen: virtual reality-brillen en drones kunnen er door de liefhebbers uitgebreid getest worden. Er zijn ook wargames voorzien, voor wie graag eens een historische veldslag naspeelt. En wie er zelf een wil bedenken, krijgt daar ook de mogelijkheid toe.

Spelplezier voor jong en oud, van oude volksspelen tot virtual reality

Het is intussen al de achtste keer dat de Jeugddienst van Waregem deze spelletjesnamiddag organiseert. Dat gebeurt in samenwerking met de drie spellenclubs die de stad rijk is. Henk Favoreel is voorzitter van Incognito, een van de grootste spelletjesclubs in Vlaanderen, en zal op zaterdag 3 februari uitleg verschaffen over alle mogelijke bordspelen. “We beschikken met onze club zelf over ruim 3.000 gezelschaps- en bordspelen; we zullen zeker een vijfhonderdtal spelletjes meebrengen.”

Het Jeugdcentrum bevindt zich aan de Zuiderlaan 46 in Waregem, dicht bij de afrit van de E17. Er is een ruime parking voorzien, ook aan het vlakbij gelegen Waregem Expo.

Spel in Brugge

Voor de liefhebbers: Cultuurcentrum Brugge organiseert later dit jaar de eerste editie van het gameweekend Playtime!, op zaterdag 3 en zondag 4 maart, in De Biekorf. Daar komen vooral alternatieve, digitale games aan bod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier