Soviet Grass is klaar voor de doorbraak

12/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/05/17 om 11:27

De Brugse rootsrockband Soviet Grass is beste maatjes met Balthazar. Het viertal trad al in verschillende landen in het voorprogramma op, maar ondernam op eigen houtje ook al tournees door onder meer Duitsland en Zwitserland. Om hun marktwaarde te verstevigen, pakken ze nu uit met Interstellar, een tweede ep die hen deze zomer zelfs naar Genève brengt.

Soviet Grass gaat al langer mee dan Dash. De basis voor de band werd gelegd door het broederpaar Robin (zang en gitaar) en Brecht (drums/synthesizerpads) Serruys en hun maatje Niek Mouton (bas). Pas toen zanger Nicolas Heinkens in de zomer van 2012 de rangen kwam vervoegen, wisten de Bruggelingen een versnelling hoger te schakelen. "De voorbije vijf jaar hebben we heel vaak opgetreden, zowel in binnen- als buitenland, en dat heeft van ons een andere groep gemaakt", zegt Brecht Serruys. "Vroeger deinsden we er niet voor terug om de volumeknop open te draaien. Vandaag spelen we veel still...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!