Soep van rotzakjes smaakt hemels

04/05/18 om 07:25 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 18:09

Zowel tijdens Beaufort aan zee als tijdens de Triënnale in Brugge schuift het kunstenaarsgezelschap Rotor de Chinese wolhandkrab naar voren als 'eetbare invasieve exoot'. Wij proefden hoe chef Filip Claeys er een hemelse soep van maakt tijdens een verrijkend avondje tafelen op het strand.

Sinds april is het URB SEA-café op het strand van Zeebrugge geopend. Het strandpaviljoen verbindt de kunstprojecten Beaufort, Triënnale Brugge 2018 en het strandleven met elkaar. En elke maand kan je er deelnemen aan een degustatiesessie van eetbare 'invasieve exoten', zeg maar uitheemse planten- en diersoorten die zich in onze natuur genesteld hebben, een fenomeen dat zich als gevolg van de globalisering alsmaar meer voordoet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!