Sander Vanhoutte maakt kaasdip met Damse brie

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 15:45

West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept.

De Damse Kaasmakerij ontstond in 1989 op een eeuwenoude hoeve in Damme, waar Lode Vanhoutte en Petra Lagrou al een tijdje eerder experimenteerden met hun melkoverschotten en erin slaagden om een witschimmelkaas te ontwikkelen. Na talloze pogingen in hun eigen keuken was dat, "want we hebben destijds heel wat cursusse...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!