Praat mee met de dokter over spier- en gewrichtspijn

15/09/17 om 12:00 - Bijgewerkt op 14/09/17 om 10:31

Sportletsels, slijtage, chronische ontstekingen... Geen mens blijft ervan gespaard. Dokter Daan De Coninck stelde vanuit zijn ervaring als holistisch arts het boek 'Bewegen zonder pijn' samen, dat kan helpen om zelf spier- en gewrichtsklachten te herkennen en op een natuurlijke manier te behandelen.

Lage rugpijn na een dag stilzitten aan je bureau, een zeurende knie na het joggen, stijve vingers bij het opstaan; het zijn maar enkele van de vele kwaaltjes waar mensen soms tijdelijk, soms hun leven lang, mee kampen. Wie de pijn niet meer kan verdragen, of zich zorgen maakt over mogelijke oorzaken, gaat bij een dokter langs. Maar er is ook veel dat een patiënt zelf kan leren over die kwalen, en kan leren herkennen en behandelen: "Een buitenlandse vriend van mij die al jaren met gewrichtspijn kampte en die geholpen werd door mijn aanpak, raadde me een tijd geleden aan om er een boek over te schrijven", aldus dr. Daan De Coninck. "Zo zouden meer dokters, maar ook patiënten er meer over te weten kunnen komen en er ook daadwerkelijk iets aan kunnen verhelpen." Wat hem eerst een ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!