Pola Paradis: mode met power én fun

Nancy Boerjan

Draagbaar, comfortabel en tegelijk very fashionable: zo heeft de Ieperse Pomme Gouwy haar kleren het liefst. En dat vertaalt ze sinds vorig jaar met succes naar haar eigen kledingcollectie Pola Paradis.

Nadat ze jarenlang voor een Iepers modebedrijf werkte, besloot Pomme Gouwy vorig jaar dé stap te zetten en haar eigen modelabel Pola Paradis op te richten. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en liet mijn creativiteit de vrije loop. In januari 2016 startte ik daadwerkelijk een webshop op, waar mijn ontwerpen op bestelling verkrijgbaar waren. En dat nam meteen zo’n vaart dat ik al snel de tel niet meer kon bijhouden. Bovendien vroegen heel wat winkels me om Pola Paradis te mogen verdelen. Dat zoveel mensen toekomst zagen in mijn merk, gaf me vertrouwen en heeft mij over de streep getrokken om op zoek te gaan naar een fabrikant om Pola Paradis echt op de kaart te zetten.”

Pola Paradis: mode met power én fun

“Ik haal zelfs inspiratie uit vintagedesign van oma”

Pola Paradis: mode met power én fun

De kledingcollectie van Pomme staat met beide voeten op de grond. “Ik ben vooral op zoek naar stukken die draagbaar, comfy en toch fashionable zijn”, licht ze toe. “Streetstyle chic, heel draagbaar en toch niet-alledaags. Zo heb ik het zelf het liefst. En het hoeft vooral allemaal not too serious te worden”, lacht ze. “Elk item moet een plezier zijn om te dragen. Kwaliteit staat boven alles. Voor mijn modellen haal ik inspiratie op beurzen en uit reizen, maar net zo goed kun je mij op de zolder van mijn grootmoeder vinden. De vintagedesignerstukken die ze daar zorgvuldig heeft opgeborgen, zijn fantastisch.”

Powervrouwen

Pola Paradis: mode met power én fun

De naam Pola Paradis slaat naar eigen zeggen op het alter ego van Pomme, maar net zo goed op dat van andere vrouwen. “Ik zie het als een soort van tweede identiteit. In de ontwerpen van Pola Paradis kun je de wereld aan, straal je uit wat elke vrouw diep vanbinnen wil en kan zijn. Pola Paradis staat voor de innerlijke power in iedere vrouw, voor positiviteit en passie.”De collectie is draagbaar, maar bevat ook enkele opvallende stukken. Waarmee Pomme wil aantonen dat je niet altijd torenhoge hakken en strakke bodysuits hoeft aan te trekken om glitter en glamour uit te stralen. “Mijn kleren kun je ook gewoon naar het werk dragen. Een beetje gewaagd misschien, maar niet té.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier