Pendelen tussen Polen en Koksijde

12/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/05/17 om 11:22

Ze houden van elkaar en allebei van schrijven, en dat levert Maja Wolny en Marc Peirs elk een nieuw boek op. Met 'Bloedlijn' heeft Marc het tweede deel in een thrillerreeks rond commissaris Victor Vansina uit, terwijl Maja haar lezers bij hun nekvel grijpt met 'Zwarte bladeren', een historische roman met als uitgangspunt de Jodenvervolging in haar geboortestad.

VRT-journalist Marc Peirs en de Poolse journaliste Maja Wolny ontmoetten elkaar ruim 15 jaar geleden, werden verliefd en woonden sindsdien in ons land. Eerst in Gent, later in Koksijde, waar Maja er als museumconservator in enkele jaren tijd in slaagde om het Navigo visserijmuseum nieuw leven in te blazen. Maar hoe goed Maja zich hier ook integreerde, haar Poolse roots lieten haar nooit los en zo gebeurde het dat ze, op zoek naar foto's van haar geboortestad Kielce in het Fotografiemuseum in Charleroi, op een stuk onverwerkt Pools verleden stootte.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!