Paastips voor speurneuzen, knutselfans en waaghalzen

David Samyn/Toerisme Wervik
Nancy Boerjan

Pasen! Behalve goed voor bergen chocolade en ander lekkers, ook voor twee volle weken speelplezier. En voor wie toch even zonder inspiratie valt, verzamelden we alweer enkele leuke doe-tips. Van paashaasbroodjes bakken en een nieuwe zoektocht in de Westhoek testen tot een bloedstollende deathride aan zee.

Wervik – Van boze geesten, heksen en de kattenknippeling…

De Westhoek werkte de voorbije jaren al meerdere KD-tochten uit: leuke tochten voor het hele gezin waarbij je een stad spelenderwijs beter leert kennen. Vanaf deze paasvakantie kan je ook Wervik op die manier ontdekken met de tocht ‘De Geknippelde Kater’. Tijdens de wandeling word je achtervolgd door een zwarte kat en duistere magie… Een doe-pakket met een geïllustreerd boekje met daarin een routebeschrijving en heel wat leuke weetjes voor groot en klein, aangevuld met alle attributen om de zoektocht tot een goed einde te brengen, is te koop voor 5 euro.

Veurne – Bakkerijmuseum op zijn paasbest

Paastips voor speurneuzen, knutselfans en waaghalzen

In het Veurnse Bakkerijmuseum kunnen kleine detectives (6 tot 12 jaar) de hele paasvakantie lang op zoek naar hints om Pipa de paashaas te helpen haar eieren terug te vinden. Er is ook een aangepast doe-parcours voorzien voor nog jongere kinderen: op dinsdag 3, vrijdag 6, dinsdag 10 en vrijdag 13 april, telkens tussen 10 en 12 uur. En er zijn workshops paashaasbrood bakken, cupcakes versieren in het paasthema en paaseitjes maken.

Poperinge – Natuurwandeling in het Helleketelbos

Paastips voor speurneuzen, knutselfans en waaghalzen

Natuurgidsen Ingeborg en Anouska nemen je op sleeptouw door het Helleketelbos en vertellen over het ontstaan, de fauna en de flora, het bosbeheer en tal van fabelachtige legendes van dit mooie stukje natuurgebied. De gratis wandeling wordt af en toe onderbroken voor een spelletje kriebeldiertjes vangen voor de jongsten of een natuurquiz. Je kan deelnemen aan deze wandeltocht op woensdagen 4 en 11 april, telkens vanaf 14 uur.

Kortrijk en Diksmuide – Kermispret met een paasstrikje

Paastips voor speurneuzen, knutselfans en waaghalzen

Nog tot en met zondag 15 april hangt Kortrijk vol kermispret. De Paasfoor biedt attracties voor waaghalzen zoals de XXL, waar je tegen een snelheid van 100 km per uur op een hoogte van 50 meter wordt rondgeslingerd, maar er zijn uiteraard ook familieattracties en smulkraampjes.

Van zaterdag 31 maart tot en met dinsdag 3 april organiseert ook Diksmuide zijn paasfoor. Terwijl de aannemer de laatste hand legt aan de vernieuwde Grote Markt fleuren ze het centrum daar op met een aangepaste kermis met alle bekende attracties en heel wat randanimatie.

Koksijde – Springen, klimmen, glijden en racen

Paastips voor speurneuzen, knutselfans en waaghalzen

Zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 april worden de Zeelaan, het theaterplein voor het gemeentehuis en het achterliggende Casinoplein in Koksijde-Bad één groot speeldorp. Op beide dagen, van 10.30 tot 18 uur, kunnen kinderen zich uitleven op de verschillende attracties, zowel voor de allerkleinsten als voor de tieners. Er zijn springkastelen, klimtorens, gekke fietsen, megatrampolines en nog veel meer. Nieuw dit jaar is een touwparcours. Alle attracties zijn bovendien gratis toegankelijk. Enkel voor de lasergame betaal je 2 euro per persoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier