Nieuwe en andere vaders in De Drager van Jan Vantoortelboom

07/07/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/07/17 om 16:45

"Zelf heb ik mijn vader nooit gemist toen hij weg was. Hij stelde voordien ook al niet veel voor. Ik erken dat ik daardoor geworden ben wie ik ben: een wilskrachtige vent met een visie, met een doel." Geef toe, het soort van krachtige taal over het vaderschap dat de voorbije jaren nog maar zelden te horen was. Het citaat komt uit een mail van een van de hoofdpersonages uit het nieuwe, opmerkelijke boek van Jan Vantoortelboom.

Voor Nederlanders is Jan Vantoortelboom intussen haast een volbloed Zeeuws-Vlaming, voor ons is hij nog altijd de auteur uit Elverdinge, die we kennen van het WO I-boek Meester Mitraillette dat in de populaire Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door verkozen werd tot Boek van de Maand en een bestseller werd. Maar ook zijn debuut De Verzonken Jongenwerd bekroond, net zoals De Man die Haast Had, waarmee hij ook al in de prijzen viel. Als recensenten en lezers het voor het zeggen hebben, dan zou De Drag...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!