Nieuw seizoen TDSO: Ilse de Koe kruipt in de huid van… Ingeborg

© Tegen De Sterren Op
Bert Vanden Berghe

Ilse de Koe voegt zich samen met onder meer Louis Talpe bij de cast van ‘Tegen De Sterren Op’ op VTM. Voor de actrice is het haar vuurdoop wat imitaties betreft, al geeft ze aan geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. “Het is vooral vertrouwen op intuïtie.”

Ilse de Koe, met roots in Oedelem, is al sinds jaar en dag verbonden aan theatergezelschap Orka. Met de regelmaat van de klok vertolkt ze ook kleine rollen op televisie, van Quiz Me Quick tot de VTM-reeks Binnenstebuiten. De afgelopen jaren was ze ook te zien in de films Café Derby en Belgica. Haar opvallendste rol tot nu toe was die van de nieuwe Kringwinkelgerante Hilde in het alom bejubelde Bevergem.

Haar nieuwste wapenfeit is dat van imitator in Tegen De Sterren Op, op VTM. Recent was ze op deze zender nog te zien in het comedyprogramma Kafka. “Maar ik heb, eerlijk waar, geen idee hoe ze bij mij terechtgekomen zijn voor Tegen De Sterren Op“, bekent Ilse. “Ik kreeg de vraag om eens samen te zitten en ik was al snel mee in hun verhaal. Of ik kan imiteren? Die vraag stelde ik mezelf ook. (lacht) Maar ik ga weinig uitdagingen uit de weg, dus schrik ik ook niet terug voor imitaties. Het werd een boeiende zoektocht, waarbij observeren centraal stond. Voor de rest is het vooral vertrouwen op intuïtie. En ik zie wel waar ik uitkom.”

Ilse komt in Tegen De Sterren Op terecht in een absolute sterrencast, van wie ze de meesten wel kende van zien. “Vooral een van de visagistes ken ik goed”, lacht Ilse. “Die leveren heel straf werk. Voor de rest ken ik het best Jonas Van Geel, met wie ik ooit nog stage heb gelopen bij theatergezelschap Bronks.”

Ilse waagt zich bij haar imitatiedebuut onder meer aan Ingeborg. “Dat was een uitdaging, ja, omdat ik over het algemeen erg perfectionistisch ben. Ik heb ook geen idee hoe het straks overkomt bij de kijkers thuis, maar ik heb er wel goeie hoop op.”

Bovenaan haar verlanglijstje wat imitaties betreft, staat een opmerkelijke keuze. “Ik zou heel graag eens André Hazes imiteren. Fout of niet, ik vind hem geweldig als persoon en ook van zijn nummers kan ik oprecht genieten. Ik weet dat ik fysiek niet op hem lijk, maar nog eens: we hebben heel straffe visagistes.” (lacht)

Het is overigens een heel drukke periode voor Ilse. Sinds oktober vorig jaar speelde ze meer dan 80 theatervoorstellingen en straks zitten ze opnieuw samen voor een nieuw stuk bij theatergezelschap Orka. “Mijn hart ligt daar, ja. En dat zal waarschijnlijk ook zo blijven.”

‘Tegen De Sterren Op’, elke donderdag om 20.35 uur op VTM.