Niet te missen volgens Wim Vandamme

Wim Vandamme in Dépot, waar hij iedere maand Cultuur Cocktail zal organiseren. (Foto TOGH)
Redactie KW

Wim Vandamme is de helf van Ri4os, organisator van de Muzikale Dinsdagen in Ieper.

Doen – “Ijsjes eten op de boerderij met het gezin”

“Voor een uitstap met het hele gezin is Zuid-Bellegoed aan de Rijselseweg in Ieper een toplocatie. Dat is een boerderij die de weg van de korte keten is ingeslagen en de zuivel van hun eigen koeien in hun hoevewinkel rechtstreeks tot bij de consument brengt. Terwijl de ouders genieten op het zomerterras, kunnen de kinderen zich uitleven op de springkastelen. Er is ook een ruime keuze aan ijsjes. Ideaal dus om vanuit het centrum van Ieper een fietstocht te maken om dan terug te keren langs de Palingbeek.”

Lezen – “De ultieme biografie van Frank Vandenbroucke”

“Stijn Vanderhaeghe, een blijvende vriend met wie ik mijn Langemarkse roots deel, kreeg de kans om met de medewerking van de familie de ultieme biografie van Frank Vandenbroucke te schrijven. Ik was op de boekvoorstelling in Roeselare, samen met heel wat wielrenners en oud-wielrenners, en zal met plezier het boek VDB uitlezen, want de combinatie van wielrennen en de vlotte pen van Stijn heeft in het verleden al meer dan eens haar waarde bewezen.”

Genieten – “Sint-Bernardus op een terrasje na het fietsen”

“Over wielrennen gesproken. Zelf ben ik ook een fervente wielerliefhebber. Met mijn fietsvrienden spreek ik wekelijks af in eetcafé Steenstraete in Bikschote voor een ritje. In de maanden maart en april bereid ik me volop voor op de Belcantour op zondag 20 mei in Westouter. Een pittig parcours langs de West-Vlaamse heuvels. Daar hoop ik achteraf in het lentezonnetje een Sint-Bernardus 8 te drinken op een terrasje. Sint-Bernardus is top en we mogen trots zijn dat we met de Sint-Bernardus 12 een streekproduct hebben dat tot de beste tien bieren ter wereld wordt gerekend.”

Uitgaan – “Portie cultuur op zondagavond”

“Nu de zomer in aantocht is, zullen we met Ri4Vos onder de noemer Cultuur Cocktail telkens van de laatste zondagavond van de maand een uitgaansavond maken. We bieden in Dépot in Ieper cultuur aan in alle vormen. Ieperling Dirk Clement bijt op zondag 25 maart de spits af met Onder De Blauwe Maan. Eind april hebben we Eliott Murphy te gast. De goeie vriend van Bruce Springsteen heeft een band met Ieper en de Muzikale Dinsdagen. Een rockicoon. Eind mei is het de beurt aan Freddy Devadder en eind juni komt bluesmuzikant Tiny Legs Tim.”

www.depotieper.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier