Niet te missen volgens Miguel Bouttry

Redactie KW

Miguel Bouttry is rent-a-guide-stichter en rasverteller.

Genieten – Smullen én shoppen bij Dépot in Ieper

“Ieper is al enkele jaren mijn uitvalsbasis als gids. Tussen de Grote Markt en de Menenpoort vind je er sinds de zomer van 2017 Dépot. Een hippe en mooie plek waar je terechtkunt voor een koffie, een streekbiertje of een lekkere maaltijd. Ook de filosofie van de zaak spreekt me aan: in de keuken werken ze enkel met streekeigen en verse producten én op hun kaart staan meerdere lekkere vegetarische gerechten. Dépot is overigens ook een winkel. Werkelijk alles is er te koop, behalve het personeel.”

Lezen én luisteren – Dramatisch verhaal over liefde en oorlog

“De voorbije maanden werkte ik aan een novelle: De Klap. Een dramatisch verhaal over liefde en oorlog. Vanaf 1 september ligt het in de boekhandel. Het verhaal verschijnt niet alleen in boekvorm, maar kan je ook beluisteren. Na de boekvoorstelling brengen gitaarvirtuoos Myrddin De Cauter en ikzelf het verhaal in vertelconcertvorm op diverse podia. Voor de zomer staan nog vijf try-outs gepland en er zijn nog tickets beschikbaar… Allen welkom in Sint-Idesbald, Merkem, Dranouter, Westvleteren of Langemark.”

Bezoeken – Museumsessies in The Fisher King

“Het curiosa- en ambachtenmuseum ‘t Krekelhof in Sint-Idesbald werd een paar jaar terug uitgebreid met een tattoostudio onder de titel The Fisher King. Het museum is een bezoekje waard en de tattoos zijn indrukwekkend, maar sinds vorig jaar organiseren ze er meerdere keren per jaar museumsessies. De tattooshop wordt dan even een miniconcertzaal waar ruimte is voor muziek, comedy of storytelling. De affiche staat telkens opnieuw vol verrassend talent.”

Genieten – Een Diksmuids topblondje

“Langs de rustige oever van de Handzamevaart, in het hartje van Diksmuide, kun je sinds enkele weken terecht in het gloednieuwe café van Papegaeibrouwer Adam Verstraete. Tot nu toe kon je er in de zomer al terecht op het mooie terras en elke zondag kon je Papegaeibier kopen in de shop, maar nu kun je dus ook genieten van dit topblondje het bier in deze met smaak ingerichte kroeg. Wat weggestopt in een klein steegje vlak bij het begijnhof. Er weer weg geraken is moeilijker dan het te vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier