Niet te missen volgens Louise Carton

Louise Carton. © Belga
Redactie KW

Langeafstand- en veldloopster Louise Carton vertelt wat ze niet zou kunnen missen.

Lezen

>> Huilen bij ‘De Ierse Tuin’ van Tara Heavey

“Het is al een hele tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen. Het verhaal gaat over het helende effect van tuinieren… Ik lees veel boeken, op de trein, maar ook ‘s avonds in de zetel om wat te ontspannen. De titels en auteurs vergeet ik vaak heel snel, maar deze is toch blijven hangen. Het boek heeft me sterk ontroerd. Ik ging volledig op in het verhaal tot ik de laatste pagina door mijn tranen heen niet meer kon lezen. Als ik zo kan meegesleept worden in een boek, dan is het voor mij geslaagd!”

Koken

>>Lekker gezond eten uit ‘Run Fast Eat Slow’

“Als topsporter is het van groot belang om veel, maar vooral voedzaam te eten. En dus kook ik uit het kookboek Run Fast Eat Slow van Elyse Kopecky en Shalane Flanagan. Dit kookboek staat vol recepten om je energie aan te vullen met volwaardige voeding, zeg maar veel gezonde vetten. Ik kook zo veel mogelijk zelf: maaltijden, maar ook tussendoortjes en gezonde zoetigheden. Mijn favorieten uit dit boek: ginger molasses quick bread, ginger molasses granola en burst cherry tomato linguine with shrimp!”

Doen

>> Je longen vullen met verse zeelucht

“Niets kan zo bevrijdend werken als een tochtje langs de zee. Als ik in het weekend thuis ben, eindig ik mijn duurloop graag langs de zeedijk in Oostende. De zee geeft me een gevoel van vrijheid en de frisse zeelucht zet alles open. Ideaal om mijn hoofd na een drukke week eens helemaal leeg te maken en mijn lichaam volledig te ontspannen. Zie je het niet zitten om je loopschoenen aan te trekken? Een wandeling of een fietstochtje doet minstens even veel deugd.”

Genieten

>> Heerlijk etentje bij wijnbistro diVino

“Na een looptochtje of een wandeling heb je natuurlijk wel een heerlijke maaltijd verdiend! Bij diVino in Oostende is het echt heerlijk en gezellig tafelen. De suggesties variëren en je krijgt gegarandeerd een vers en seizoensgebonden gerecht voorgeschoteld. Alles wordt geserveerd met een lekkere wijn, ook al kan ik dat zelf niet bevestigen helaas. Voor een atlete staat er doorgaans geen wijn op het menu… Maar sowieso een absolute aanrader om je dag af te sluiten!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier