Niet te missen volgens Kurt Vandendriessche

Nancy Boerjan

Kurt Vandendriessche is acteur en performer.

Kijken – “Kleurrijke parade van mens, beeld én paard”

“Aan de theatervoorstelling Galop van Dolores Bouckaert, die op donderdag 8 maart in première gaat in Kaap/De Werf, heb ik intens meegewerkt. Het is een persoonlijk, biografisch werk van een heel goeie vriendin en collega. Het geeft je een poëtische blik op de geschiedenis van een lichaam, een ziel die worstelt, strijdt én overwint in een door ziekte geteisterde huls. Het resultaat wordt een caleidoscoop van momenten, de ene keer tragisch, dan weer licht komisch. Een kleurrijke parade van personen, beelden én paarden…”

Kijken – “Benieuwd naar het werk van AMVK”

“Nog tot 13 mei loopt in het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen een overzichtstentoonstelling waar ik erg benieuwd naar ben en graag voor naar Antwerpen spoor. Anne-Mie Van Kerckhoven ook bekend als AMVK is een eigenzinnige multidisciplinaire kunstenares en met haar werk heb ik altijd affiniteit gevoeld. Haar stijl is geestdriftig, manisch soms en eigentijds. Hoe langer ik het werk bestudeer, hoe meer nieuwe gedachten dat losweekt. Een unieke dame en dé kans om met haar oeuvre kennis te maken.”

Kijken – “Mijn dochter speelt mee in ‘Rosie & Moussa'”

“Mijn dochter Savannah speelt in Rosie & Moussa de rol van Rosie, dus de aanloop naar de officiële release wordt voor ons gezin erg spannend. Er was al een avant-première op het JEF-festival, o.a. in Brugge, waar ik de film al zag. Hij schetst een intiem, maar vooral geestig portret van twee buurtkinderen met een verschillende etnische achtergrond. Uiteraard ben ik zo fier als een gieter. Het was verbazingwekkend te zien met hoeveel engagement en zelfdiscipline Savannah zich deze zomer in haar rol vastbeet.” Rosie & Moussa van Dorothée Van Den Berghe gaat eind maart in première in de bioscoop.

Doen – Duinen in De Panne en Het Zwin in Knokke-Heist

“Enkele dagen geleden was ik jarig. Toen een vriendin me vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde, zei ik een uitzicht om in te verdwijnen zoals in de duinen in De Panne of Het Zwin in Knokke, plekken vol mooie jeugdherinneringen. Zo herinner ik me de zelfverzonnen avonturen die ik er beleefde met mijn neef en kompaan Séba. We verkenden op onze wielen de wereld, helaas is hij na een aanrijding veel te vroeg gestorven. Op mijn verjaardag bezocht ik zijn moeder en vanop het ingelijste portret keek hij me aan, terwijl ik koffie dronk op de sofa. Een moment leek het of hij me zei dat dat alles er nog altijd was. Ga maar kijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier