Niet te missen volgens Joke Michiel

Redactie KW

Joke Michiels is gastvrouw in restaurant Souvenir in Ieper.

Beleven – De Blauwe Spie op de zaterdagmarkt

“Mijn rustpunt in de week is de Ieperse zaterdagmarkt. Ik haal er mijn bloemen voor het restaurant. Ik vind het heel ontspannend om zelf creatieve combinaties uit te zoeken in de frisse ochtendlucht. Steevast stop ik aan het kraam van De Blauwe Spie. Voor biogroenteboeren Mattias en Johan Plaetevoet heb ik een eindeloos respect. Ik ben een fervente lokale shopper: duurzaam, seizoensgebonden en in een zo kort mogelijke keten. In het seizoen vind je er de beste tomaten, doorheen het jaar de beste salades.”

Uitproberen – Culinaire croque-monsieurs in Croq’Odiel

“Onze gastronomische zaak Souvenir verhuizen we naar Gent, maar op de oude locatie in de Surmont de Volsbergestraat 12 in Ieper start ik vanaf woensdag 4 april met Croq’Odiel. Trouw aan onze pure producten, maken we er echte croque-monsieurs van zuurdesembrood met groenten, lokale kazen en zo meer. Voorts serveren we kroketjes met originele vullingen, salades, soepjes en eenvoudige gerechten. Het wordt een heel toegankelijk concept met een uitstekende wijnkaart én bovenal een speelhoek voor de kinderen.”

Shoppen – Schoenen kopen in Poperinge

Chouette! Een originele kinderschoenenwinkel in de Westhoek, daar word ik blij van. Eind januari opende in Poperinge de zaak Shoe-ette. Een hippe winkel met toffe kinderschoentjes ontbrak hier echt in de streek. De sympathieke Elke Depuydt, zelf mama, verkoopt er originele merken zoals Manuela de Juan, Maa, Pepe, Salt-Watersandals… maar ook een eigen ontwerp. Haar etalage in de Casselstraat 20 was voor de start helemaal gevuld met ballonnen. En ook nu is het erg kleurrijk en fun.”

Info: www.facebook.com/shoe.ETTE.kinderschoenen

Zien – De Kattenstoet komt eraan!

“Hoera! De driejaarlijkse Kattenstoet kleurt opnieuw de Ieperse straten op zondag 13 mei. De Ieperse hoogmis is traditie voor elke Ieperling en mag je gewoon niet missen. In mijn jeugdige balletjaren heb ik in veel verschillende pakjes evenveel onderdelen van de stoet doorlopen en nog altijd word ik heel blij van het spektakel te aanschouwen. Dit jaar wordt het extra speciaal, want deze keer is mijn dochter van vier jaar aan zet. Met de Ieperse balletschool Dansstudjoke neemt ze voor de eerste keer deel. Trots, trots, en nog eens trots ben ik! Zonder twijfel sta ik straks op de eerste rij!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier