Niet te missen volgens Heidi Lenaerts

© © VRT - Joost Joossen
Bert Vanden Berghe

Heidi Lenaerts is radiopresentatrice.

Shoppen – Leef je uit bij Lily

“Elke keer als ik in Oostende ben, stap ik Lily binnen, al is het maar om hallo te zeggen. Het is niet alleen de shop zelf die me aanspreekt van de merken tot de keuze van de kleren maar evenzeer de vrouwen erachter. Wat Kelli en Ellen hebben gerealiseerd, is echt fabuleus. Hoe ze omgaan met hun mails en social media is straf. Ook leuk hoe ze het Lily-personeel in hun fotoshoots betrekken. Ze maken het echt heel persoonlijk. Nu Lily verhuisd is, ook meubels verkoopt en simpelweg nog groter en gezelliger is geworden, wil ik er gewoon wonen!” (lacht)

Genieten – Europa in De Grote Post

“De Grote Post is een plek waar we graag halt houden in Oostende. Je kan er lekker eten en drinken én je kan er je kinderen laten ravotten in de hal. Ze hebben er regelmatig voorleesuurtjes, workshops én heel goeie kindervoorstellingen. We doen sowieso altijd een kindervoorstelling als we in Oostende zijn. De Grote Post heeft een heel goed programma met telkens heel sterke stukken. Op zaterdag 14 april de laatste dag van de paasvakantie staat Europa op het programma van artiest in residentie Jozefien Mombaerts. Die staat met stip in onze agenda!”

Kijken – Kunst in Fort Napoleon

“Elke keer als we in Oostende zijn, gaan we minstens één keer met het overzetbootje richting Oosteroever. Die trip op zich is al zalig. In drukke periodes is het daar iets rustiger op het strand en de kinderen leven zich uit in de duinen. En elke schoolvakantie is er een kinderexpo in Fort Napoleon. Nog tot 15 april kan je er terecht voor Grote kunst voor kleine kenners. Wat schrijfster Thaïs Vanderheyden doet, is echt geweldig. Ze laat kinderen via een kleine omweg kennismaken met kunst. De hoofden op de wereldberoemde werken zijn vervangen door dierenkoppen met daarbij een uitleg van Warre Borgmans, opdrachtjes, vraagjes… Een aanrader!”

Bezoeken – Kindvriendelijke Mu.ZEE

“Het Mu.ZEE of het Kunstmuseum aan Zee in Oostende heb ik leren kennen omdat we altijd naar musea gaan met de kinderen, of dat nu in het binnen- of buitenland is. Er zijn musea waar je echt achtervolgd wordt of waar je net niet buitengekeken wordt als je er binnenwandelt met een kind, maar in Oostende zijn ze bijzonder kindvriendelijk. Ze maken extra folders, organiseren hele fijne workshops en hebben zelfs een extra verdieping ingericht voor de kleintjes. Chapeau! En over kunst gesproken: Het Vlot brengt je op plekken waar je anders niet zomaar binnen mag. Koop tickets en doe gewoon al die prachtige locaties!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier