Niet te missen volgens Dieter David

Isabelle Vanhassel © IV
Bert Vanden Berghe

Dieter David is coördinator cultuurhuis Achthoek.

Beleven – Iedereen zanger

“Ik zing graag en vrij veel, maar ben naar verluidt verstoken van elk talent daarvoor. Gelukkig is dat geen probleem voor Iedereen Zanger. Van 8 april tot 30 juni organiseert Achthoek samen met Allez, Chantez! acht zangsessies in de regio, gratis en voor iedereen. Samen zingen en daar plezier aan beleven, dat is het doodeenvoudige idee. Iedere keer putten we uit het ruime repertoire van hits en bekende (pop- en rock)liedjes, van de jaren 1950 tot nu. En de laatste keer gaan we voor een ‘best of’.”

Ontdekken – Verken de Westhoek

“De Westhoek heeft bij sommigen de connotatie om wat ‘achter’ te zijn, maar ik verwonder me alsmaar meer over alle dingen die er elke dag te doen en te ontdekken vallen. Zoveel fijne concerten en voorstellingen die soms nergens anders in de provincie te zien zijn. Ik heb vorig jaar enorm genoten van Jan Swerts in cc CasinoKoksijde en van Aldous Harding in 4AD… En van het fijne programma van Het Bedrijf of de City. En Rijsel blijft natuurlijk de geheimtip voor wie liever niet meer naar Brussel of Antwerpen rijdt.”

Sporten – Lopen in de duinen

“Ik kom al mijn hele leven in Oostduinkerke. Als kind heb ik uren in de duinen en op het strand van St.-André gespeeld. De laatste jaren heb ik het hele duinengebied ontdekt dat daarachter ligt. Nu loop ik regelmatig van mijn bureau in Oostduinkerke-Dorp dwars door de duinen tot aan zee en terug. Zalig in elk seizoen en (bijna) elk weer. Doordat ik nu ook aan de Westkust werk, ontdek ik al de rest: de winkels van Nieuwpoort, de mooie villa’s van de Dumontwijk…. En lekkere eetplekken: Alfons of Moom in De Panne, de Spelleplekke en de Peerdevisscher in Oostduinkerke… te veel om op te noemen eigenlijk.”

Doen – Varen met De Boot

“Iedereen zou ook eens de IJzer- en Handzamevallei moeten ontdekken. De Boot van Bart Castelein is een mooie startplek. Van daaruit de IJzer opvaren met een zonneboot, of kajakken vanaf het Buitenbeentje in Diksmuide. De weiden die tot tegen de IJzer lopen…. En in de winter op safari langs de ondergelopen Broeken. Een prachtig zicht, zeker als er ook nog eens een winterzonnetje boven hangt, of de boel bevriest. Het gevoel van ruimte dat je daar nog kan krijgen… En als ik dan richting Beveren-IJzer trek en het landschap begint te golven, dan voel ik me al in Frankrijk op vakantie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier