Nanouk De Cauwer: “Als kind papa vaak moeten missen”

Redactie KW

Dat Nanouk De Cauwer vandaag doet waar ze als kind alleen maar van durfde te dromen, heeft ze voor een groot deel te danken aan Instagram. Als blogster en ‘influencer’ kent ze de trends zelfs nog voor ze gelanceerd zijn.

“Onlangs opende ik de conceptstore Jackie-Jane in Knokke-Heist. Een spannend project waarbij meerdere partners betrokken zijn, en waar ik momenteel al mijn tijd aan besteed. Toch groeide het allemaal vanuit mijn webshop voor vintagehandtassen en -accessoires van bekendere merken als Chanel en Hermes. Op een avond in bed – daar krijgt een mens de beste ideeën – stelde mijn man Anthony voor om daar ook sweaters aan toe te voegen, met ludieke opschriften als Gantoise, Knokkoise, Anversoise… De sweaters werden een instanthit. Er volgde een volwaardige collectie, en nu heb ik een heuse conceptstore.”

Nanouk De Cauwer:

“Op zoek naar een manier om mijn collectie meer credibiliteit te geven, zeg maar er een verhaal rond te weven, begon ik een blog. Ik vertel daarop over mezelf en waar ik mee bezig ben, ik post leuke foto’s, en dat sloeg zo goed aan dat ik intussen als influencer door het leven ga. Bepaalde merken – van Carlsberg tot Schweppes – vragen me dan om aan een van hun producten aandacht te besteden, of om naar hun events te komen en er verslag van uit te brengen. De invloed van social media vandaag is onvoorstelbaar groot. Al post ik niks waar ik niet volledig achtersta.”

Makelaar

Nanouk De Cauwer:

“Ik kom de jongste tijd op bijzondere plaatsen en evenementen, zoals de Fashion Week in Amsterdam onlangs. Ik kijk er soms echt mijn ogen uit. En ja, ik vind dat fantastisch. (lacht) Toch is het allemaal toevallig zo gelopen. Ik studeerde psychologie, maar stopte ermee toen ik Anthony leerde kennen. Ik kreeg twee kindjes in een jaar tijd, en maakte daarna een opleiding tot vastgoedmakelaar af. Ik begon zelfs een eigen kantoor, maar dat bleek niks voor mij te zijn. Een makelaar moet het niet alleen goed kunnen uitleggen, maar moet desnoods ook echt een voet tussen de deur durven te zetten. Dat laatste kon ik niet, die ‘harde’ kant van de job ging totaal tegen mijn persoonlijkheid in. Tegen alle verwachtingen in doe ik nu iets waar ik als kind van droomde, maar nooit ernstig had durven te nemen: iets met mode…”

Nanouk De Cauwer:

“Mijn papa is José De Cauwer, wielrenner en later wielercoach. Je kan hem ook regelmatig op VRT horen als commentator tijdens wielerwedstrijden. Thuis is hij veel rustiger en meer in zichzelf gekeerd dan je op basis van die commentaren zou denken. Als kind hebben mijn zussen en ik hem vaak moeten missen. En daar heeft hij vandaag zelf wel wat moeite mee. Toch mochten we regelmatig eens mee naar het buitenland. Zo herinner ik me de keer dat Greg Lemond de Tour won, in 1989. Mijn moeder bestuurde toen een volgwagen, met ons achterin, en belandde onbedoeld in de reclamekaravaan. Het was warm, en plots griste iemand door het open raampje mijn koek uit mijn handen. Die dacht dat ik van plan was om die koek sowieso door het raampje te gooien. Nadien heb ik nog de gele beer die Greg Lemond gewonnen had, gekregen.”

“Ontspanning is voor mij een avondje film kijken, al komt dat er nu weinig van. Onze lievelingsfilm is Great Expectations, de versie uit 1998 met Gwyneth Paltrow en Ethan Hawke. Die film toonde Anthony me toen we elkaar pas kenden. Hij was er weg van, en ik begreep meteen waarom. Het verhaal van een arme artiest die onverwacht succes krijgt, is heel herkenbaar.”

Wie is Nanouk De Cauwer?

Nanouk De Cauwer is 32 en afkomstig van Temse. Ze is 12 jaar samen met Anthony Boelaert, waarvan zes jaar getrouwd. Samen hebben ze een zoontje Viktor (10) en een dochtertje Louise (9).

Ze woont in een door haar man en interieurarchitect gerenoveerde graanopslagplaats in Dudzele, is een succesvol blogster en runt conceptstore Jackie-Jane in Knokke-Heist.

Een van haar twee zussen, Debbie, is getrouwd met de kleurrijke accordeonist Marino Punk uit Menen.

www.preloved.be