"Misdaad maakt me van langsom kwader"

04/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/08/17 om 16:35

Voor VRT-journaliste Caroline Van den Berghe is De Panne puur jeugdsentiment. Hier komt ze graag tot zichzelf, in de warmte van haar familie, even ver weg van de misdaadwereld waar ze tijdens de rest van het jaar verslag over uitbrengt. Een wereld waar ze met beide voeten in staat, omdat ze dat zelf wil, maar die haar tegelijk van langsom kwader maakt.

Over de plaats van afspraak aan zee kan geen twijfel bestaan voor Caroline Van den Berghe: De Panne it is. Andere badsteden zeggen haar niks. Als het even kan tijdens vakanties komt ze naar De Panne, en dat heeft alles te maken met de jeugd die ze er beleefde: "Ik heb hier gewoond tot mijn 18de en herinner het mij als een zalige tijd. Het lijkt alsof het altijd vakantie was; daar zal de nabijheid van de zee wel voor iets tussen zitten. Ik kan mijn jeugd alleen maar verbinden aan gevoelens van zorgeloosheid, vrijheid en openheid."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!