“Mijn debuutalbum is heel oprecht”

Milo Meskens: "Ik maak popmuziek met veel invloeden."
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Pas 23 jaar is Milo Meskens. Zijn nummers hoor je vaak op MNM, Qmusic en Studio Brussel. De zanger uit Zulte heeft nu ook een album uit: ‘Contrast’. De tien nummers die erop staan schreef hij zelf. Een selectie uit zo’n honderd eigen songs.

Milo Meskens werkte vijf jaar aan zijn debuutalbum. “Ik begon eraan als mens, als gitarist en als zanger. Ik moest nog groeien op alle vlakken, maar nu ben ik toch wel 100 procent tevreden over het resultaat. Zal dit album de wereld veroveren? Of zullen mensen deze cd haten? Ik weet het niet, maar ik sta er wel volledig achter. Mijn ziel en mijn hart zitten erin. Ik denk niet dat Contrast de beste plaat is die ik ooit ga maken, maar wel dat ik er alles aan gedaan heb om die nu zo goed mogelijk te maken als ik kan.”

Milo maakte al veel mee in zijn leven. De scheiding van zijn ouders, het verlies van een goede vriend, kanker bij een naast familielid… “Ik begon op 15-jarige leeftijd met eigen songs te schrijven. De reden? Mijn beste vriend pleegde toen zelfmoord. Ik zat met 1001 vragen, die ik nooit beantwoord zou krijgen. Ik kon mijn verdriet ook moeilijk uiten. Er heerst nog altijd een bepaald taboe rond zelfmoord en rond het praten over gevoelens zoals verdriet. Op sociale media staat iedereen open voor goed nieuws, maar slecht nieuws… Al de dingen die ik niet over mijn lippen kreeg, kon ik wel kwijt door er mijn gitaar bij te nemen. Gitaar spelen bracht mij zoveel verlichting en verlossing. Het is altijd iets heel therapeutisch gebleven. Mijn cd is heel oprecht. Zo ben ik.”

“Sta op, doe voort”

Toen Milo finalist werd van De Nieuwe Lichting 2015 op Studio Brussel zorgde dat voor een doorbraak. “Maar mijn échte doorbraak kwam pas het jaar erna, namelijk met de release van mijn eerste single Here With Me. Studio Brussel gaf mij een kans als artiest, een kans die ik anders nooit had gekregen. Zonder Studio Brussel stond ik niet waar ik nu sta. Ik blik ook enthousiast terug op Here With Me en de opvolger New Beginning. Het blijft altijd spannend: zullen ze de single al dan niet goed vinden? Ik was benieuwd wat het publiek en de radiozenders ervan zouden vinden. Dat ze je single draaien op de radio is een iets, maar de mensen moeten hem ook nog graag horen. Ik had nooit verwacht dat het met Here With Me zo goed zou gaan. Ik had toen immers nog geen label en geen management. New Beginning kwam pas een jaar later uit. Ik had wat schrik dat de mensen me al vergeten zouden zijn. Maar die single deed het ook goed.”

Vanwaar de titel Contrast voor zijn debuut-cd? “Er zitten veel contrasten in deze plaat. Puur muzikaal gaat het om popmuziek, maar tegelijkertijd klinkt het alternatief omdat er heel veel invloeden bijkomen. Je hoort folk, blues, soul, hiphop… Mijn stem is heel mainstream. Mijn single New Beginning klinkt heel vrolijk, maar de tekst is dat allerminst. Die gaat over iets dat is mislukt. Mijn boodschap: mislukt er iets, begin dan gewoon opnieuw. Sta op en doe voort.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier