Marc Deswarte maakt duinasperges op Vlaamse wijze

27/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 09:18

West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept.

Toegegeven, een echte West-Vlaamse streekproductenmaker kan je Marc Deswarte niet noemen, maar zijn duinasperges zijn een oversteek naar het Franse Ghyvelde meer dan waard. De bekende aspergeteler is de vierde generatie die op Ferme Deswarte, pal op de grens, boert, maar wel de eerste die in asperges doet. "Mijn ouders hadden wel asperges in hun eigen moestuintje, maar dat was voor eigen gebruik. Zelf liet ik me...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!