Maarten Viaene: "Ik hou van mijn werk in de schaduw"

14/07/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 13/07/17 om 14:19

Vakantie... je werk even loslaten. In een woonkamer vol muziekapparatuur en

gitaren lijkt dat voor Maarten Viaene een bijna onmogelijke opdracht. Het is ook de vraag of hij dat wel wil. Deze vakantie is voor hem drukker dan ooit. Een hele zomer toert hij met Les Truttes én The Magical Flying Thunderbirds langs podia allerhande. "Ik was juist aan het inladen voor het optreden van vanavond. Wil je eerst even helpen deze koffer in mijn camionette te duwen?"

"Als backliner doe je je werk in de schaduw. Naast de kleurrijke schijnwerpers. Maar dat is ook wat ik graag doe. Alles klaarzetten, aansluiten, soundchecken... Gewoon zorgen dat een optreden vlekkeloos kan starten. Tijdens de show doe ik de wissels en achteraf zorgen we dat alles opgeruimd geraakt. Ik doe dat graag, zorgen dat de boel draait. Ik ben zelf ook gitarist. Anders zou mijn werk moeilijk zijn. Veel muzikanten doen dit werk. Als extraatje of als hoofdverdienste. Je kan de weg van hier tot Gent plaveien met steengoede muzikanten. Alles moet meezitten om je weg te vinden in de muziek en er je brood mee te verdienen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!