Lippen om (mee) te zoenen

© Foto Kurt
Nancy Boerjan

Als het feest is, zetten we graag ons beste beentje voor. Ook wat make-up betreft. Massaniello Bogaert uit Geluwe is training director voor het bekende parfumhuis Guerlain, dat ook een eigen make-uplijn heeft. Zijn twintig jaar lange ervaring als make-upartiest voor eerst YSL en later Guerlain, brengt hij nu over op collega’s in heel Europa. Maar voor de gelegenheid presenteert hij graag nog eens persoonlijk de nieuwe feestlook van Guerlain en daarbij gaat alle aandacht naar de lippen. Party time voor mijn dochter en ik!

“De jeugd gaat bij Guerlain voor fris en fruitig met een touch of gold”, aldus Massaniello, die meteen aan de slag gaat.

Ook een jonge huid vraagt een goede hydraterende crème als basis. De foundation wordt met een penseel en draaiende bewegingen aangebracht, met een poederachtig effect als gevolg, zonder dat er poeder aan te pas komt.

Op de foundation komt wel een laagje météorites: haal een borstel door het doosje ‘bolletjes’ in diverse kleuren die elk een eigen optisch effect creëren en breng het poeder aan op het voorhoofd, rond de ogen, de neus en kin voor een glowing-effect.

Om kringen onder de oogleden te verdoezelen, gebruik je wat anticernes. Die dep je lichtjes warm met de vingertoppen zodat het product versmelt met de huid en lang blijft zitten.

De donkerste oogschaduwtint komt dicht op de bovenste wimperrand. Het bewegende ooglid wordt volledig ingevuld met bronskleur. Vervolgens breng je goud aan vanuit de binnenste ooghoek naar boven toe en werk je af met bruin in de arcadeboog. Vervaag alles met een penseel zodat de kleuren in elkaar vervloeien. Er komt ten slotte veel mascara op alleen de bovenste wimpers.

Matte lippen zijn helemaal in, ook voor de feestdagen. Breng altijd eerst een verzorgende crème aan, voor een langere houdbaarheid.

Ten slotte komt er wat goudpoeder op de jukbeenderen. Ook blote schouders en armen krijgen een vleugje. Guerlain heeft zelfs een goudmascara waarmee je enkele haarlokken in de kijker zet.

Marie brengt de lippenstift aan: matte kleuren zijn helemaal in.
Marie brengt de lippenstift aan: matte kleuren zijn helemaal in.© Foto Kurt

“Een toetsje goud in het midden maakt de lippen voller”

“Voor dames met meer ervaring stelt Guerlain comfort voorop”, vertelt Massaniello. Geen glowing, wel een dewy-effect voor mij. Dauwfris… Laat maar komen!

Guerlain heeft een nieuwe olie in zijn gamma, die je als verzorgende basis kunt gebruiken of mengt met de foundation. Het heeft een licht opspannend effect en houdt je make-up de hele avond waar die hoort.

Een zachtroze tint net onder de jukbeenderen zorgt ervoor dat de huid frisser oogt. Geef je wenkbrauwen meer karakter met wat poeder; dat kan perfect met wat oogschaduw in een kleur die deze van je wenkbrauwen benadert.

Voor de ogen kiest Massaniello goud als basiskleur. Hij werkt af met brons. Hij begint in de binnenste ooghoek en werkt de kleuren uit naar buiten toe, laag op laag die hij telkens vermengt. Op die manier creëert hij een ‘waaiereffect’ dat kleine ogen meer laat spreken. Mascara komt alleen op de bovenste wimpers.

Dep donkere poeder tussen de wimpers van de bovenste wimperlijn. Het effect daarvan is natuurlijker dan dat van een potloodlijntje.

Op de lippen komt een liquid matte lippenstift. De crèmige structuur is gemakkelijk aan te brengen en gaat pas nadien drogen tot een mat effect. Kleur? Knal! Een toetsje goud in het midden maakt de lippen voller.

De kleur van je nagellak stem je natuurlijk af op je lippenstift.
De kleur van je nagellak stem je natuurlijk af op je lippenstift.© Foto Kurt

Te winnen: 5×1 feestlookpakket met Gold Light Topcoat mascara, Météorites Gold Pearl, Rouge G lippenstift (2 tinten), Terracotta Gold Light en Palette Gold.

Lippen om (mee) te zoenen
© Foto Kurt

Lippen om (mee) te zoenen
© Foto Kurt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier