Liesbet Lemahieu maakt varkenshaasje met hopscheuten

23/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 22/03/18 om 10:24

West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept.

Maart is dé maand van de hopscheuten. Het witte goud van de Westhoek zorgt ook in de hopboerderij van Ivan Lemahieu in Westvleteren dezer dagen voor brood op de plank. "Het is niet eenvoudig om hopscheuten te telen", vertelt Ivan. "Het begint met de selectie van hopplanten die je uit het volle veld haalt. Die worden opnieuw ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!