Lekkers van bij ons

Redactie KW

Enkele suggesties nodig voor lekkers van bij ons? Bekijk dan zeker deze drie tips al.

Hopscheuten zijn er bijna

Maart is hopscheutenmaand in Poperinge. Dat uit zich onder meer in een Hopscheutenhappening (op 17, 18, 22 en 24 maart), culinaire ateliers (op 3, 10, 17 en 24 maart) en hopscheuten op het menu bij maar liefst 13 Poperingse chefs. Wil je zeker zijn dat je kan genieten van jouw portie van het witte goud, dan reserveer je best nu al voor de activiteiten.

SofieVanrafelghem pakt uit met een biergin

Lekkers van bij ons

Bier weggooien is altijd een zonde, maar voor biersommelier Sofie Vanrafelghem natuurlijk nog net iets meer. Dus toen ze ontdekte dat er nog heel wat Eva-bier in omloop was, besliste de Brugse om het bier te verwerken in een gin. Meer dan 5.400 flesjes ofte 1.800 liter Eva goot ze samen met een aantal vrienden met de hand uit, waarna het bier twee keer gedistilleerd werd op lage temperatuur. Zo was Sofie zeker dat de kenmerkende fruitigheid van het bier in de smaak behouden bleef. Het distillaat werd samen met het aroma van twee citrushoppen, een distillaat op basis van de Amerikaanse hopsoort Cascade aan een gin met jeneverbesaroma toegevoegd. Het resultaat, de Hoppiness Gin, is sinds vorig weekend te koop.

De kunst van het cocktails maken

Lekkers van bij ons

In Kortrijk opende viersterrenhotel Damier cocktailbar Sprezza op de Graanmarkt. In het interieur vol goud, hout, marmer, veren, velours en zijde kan je genieten van de signature cocktails van bartender Keith Cuveele en van cocktails ontworpen door de bekende bartender Hannah Van Ongevalle. Natuurlijk staan ook de klassiekers op de kaart van de stijlvolle bar, die genoemd is naar sprezzatura, Italiaans voor de kunst van het ongekunstelde. Sprezza is open van woensdag tot en met zaterdag, van 17 uur tot 1.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier