"Zeegroenten zijn gezond, goed voor de aarde én lekker"

08/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 09:44

Koken met algen en wieren? Het klinkt misschien wat gek, maar dat is het allerminst. "Zeegroenten zijn niet alleen heel gezond, ze zijn ook goed voor onze planeet en kunnen gerechtjes naar een hoger niveau tillen", aldus Donald Deschagt, die er een kookboek over schreef.

In de Chinese keuken worden zeewieren al sinds 2700 voor Christus gebruikt, in Japan is zeewier een basisvoedingsmiddel, Inuit halen hun vitamine C vooral uit zeewier en Andesbewoners aten dagelijks kleine hoeveelheden zeewier om hun buitengewoon goede gezondheid te behouden, maar bij ons zijn zeegroenten nog altijd onbekend en ongeliefd. "Onbegrijpelijk, want wieren en algen hebben niets dan voordelen", aldus Donald Deschagt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!