Opmerkelijk: Slager wordt veganist

14/04/17 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:31

Meer dan 150 jaar is slagerij Depuydt -Puudtjes in de volksmond- een begrip in Ieper. Pascal Depuydt was de vijfde generatie die de familietraditie voortzette. Tot hij zich bekeerde tot het veganisme. Nu maakt hij onder de vleugels van VeggieBel veganistische maaltijden, patés en sauzen vanuit Polen. Wij namen de proef op de som.

Slagerij Depuydt, in de schaduw van het Ieperse belfort, vierde in 2012 haar 150-jarig bestaan, maar ondertussen was Pascal Depuydt al volop bezig met alternatieven te zoeken voor zijn charcuterie. "Tien jaar geleden bereidde ik mijn eerste veganistische paté", vertelt hij. "Toen voorspelde ik al dat het de verkeerde kant uitging met het vlees. Ik was me toen al aan het wapenen voor de toekomst."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!