De favoriete restaurants van Frederik Imbo

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

Frederik Imbo uit Sint-Eloois-Vijve was tien jaar lang reportagemaker bij WTV en Focus. Als acteur speelde hij diverse rollen in tal van televisiereeksen zoals Aspe en LouisLouise. Als founding father van Imboorling leert hij tegenwoordig medewerkers van ondernemingen, scholen, (lokale) overheidsinstellingen, zorgbedrijven... waardevoller communiceren.

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

Oostvleteren Tien jaar geleden werden de mannen van de Oostvleterse microbrouwerij De Struise Brouwers de beste brouwers ter wereld op de website Ratebeer, sindsdien verblijden ze de wereld met meer dan 30 verschillende speciaalbieren in hun brouwerij 't Oud Schooltje. Carlo Grootaert is een van hen. Behalve van het gouden gerstenat houdt hij ook van lekker uit eten gaan, en in West-Vlaanderen doet hij dat op deze adresjes.

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

Beernem Met de popgroep Elisa Waut won zangeres Elsje Helewaut in 1984 Humo's Rock Rally. De groep scoorde tal van hits in de jaren 80. Begin 2000 volgde er een bescheiden comeback met de groep Ark. Tegenwoordig is ze nog altijd bezig met muziek, maar gaat de meeste aandacht naar haar B&B Ark van Zarren in Zarren en de gelijknamige interieurwinkel in Brugge.

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

Jabbeke Tom Gheeraert - Zedelgem (21 september), Avelgem (7 december) en Roeselare (13 december) krijgen dit najaar nog de kans om 'Zonder Filter', de comedyshow van Steven Mahieu mee te pikken, maar ook in het najaar trekt de Jabbekenaar opnieuw de boer op met Steven Mahieu & The Young Ones, waarbij hij jong comedytalent op sleeptouw neemt.

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

Izegem Myriam Vanlerberghe is aan haar laatste jaar als gedeputeerde van Woonbeleid en Erfgoed bezig. In oktober gaat ze - voor het eerst in haar 26-jarige politieke carrière volop voor de gemeenteraadsverkiezingen in Izegem, waar ze lijstduwer is van SP.A. Een beetje chauvinisme is haar dan ook niet vreemd en ze gaat meteen voor drie adresjes in haar thuisstad.

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

Brugge Kunstenaar Fernand Vanderplancke wordt in augustus 80 jaar en viert dat met een hommagetentoonstelling in de Rozenkranskapel in Oostduinkerke-Bad. De ontwerper van de trofee van de Ronde van Vlaanderen is geboren in Brugge, maar vond zijn thuis in Oostduinkerke. Het is dan ook geen verrassing dat hij daar het liefst zijn voeten onder tafel schuift.

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme

Sting, Shaggy, Julia Roberts, Carla Bruni... Aagje Vanthomme mocht ze allemaal in de ogen kijken. Ondertussen is de Oostendse al 18 jaar reporter voor VTM Nieuws, nadat ze haar carrière lanceerde bij Focus. Haar specialiteiten zijn film en muziek, maar ook voor andere zaken wordt ze op pad gestuurd. Voor haar restauranttips stuurde ze ons naar Oostende en Brugge.

De favoriete restaurants van Lectrr

De favoriete restaurants van Lectrr

Roeselare Tom Gheeraert - Bij de burgerlijke stand van Roeselare staat hij geregistreerd als Steven Degryse, al zal zijn pseudoniem Lectrr wellicht sneller een belletje doen rinkelen. Zijn cartoons worden gepubliceerd in het Frans, Engels, Duits, Hongaars, Zweeds, Noors, Afrikaans en Turks, maar voor zijn favoriete eetadresjes blijft hij het liefst in zijn hometown Roeselare.

De favoriete restaurants van Kurt Defrancq

De favoriete restaurants van Kurt Defrancq

Televisiekijkers kennen hem wellicht als Modest van 'Rosa' of als Eric Bastiaens uit 'Thuis', maar Kurt Defrancq - geboren in Oostende, kleine jeugd in De Haan, grote jeugd in Sint-Michiels Brugge, nu in Mariakerke Gent - is vooral te zien in diverse theaterproducties, zowel in België als in Nederland.

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

Tom Gheeraert - Oud-wielrenner Wim Vansevenant heeft een bijzonder record op zijn palmares. Hij is nog altijd de enige wielrenner die drie keer na elkaar als laatste eindigde in het eindklassement van de Tour de France. Nu zijn topsportdagen achter de rug zijn, geniet hij met volle teugen van het leven en op culinair vlak doet hij dat bij deze adresjes.

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

Oostende Tom Gheeraert - De Spelen van Rio 2016 waren de laatste van vier Paralympische Spelen voor zwemmer Sven Decaesstecker. Daarnaast pakte de Roeselarenaar nog vijf EK-medailles en twee WK-medailles. Als bestuurslid van de Oostendse zwemclub ROSC won hij drie keer de sporttrofee van de stad Oostende. Na Rio zette hij een streep onder zijn topsportcarrière. Sinds vorige week is hij zwembadmanager voor de Kortrijkse zwembaden van Lago.

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

Hertsberge Tom Gheeraert - Vincent Vermeulen is oprichter en directeur van de School for Butlers and Hospitality in Hertsberge. In januari opende hij een tweede school in Luxemburg en eind dit jaar staat de opening van een butlerschool in Italië gepland. Vorig jaar schreef hij het boek 'Wat wij kunnen leren van butlers'. Hoewel hij gastvrijheid hoog in het vaandel draagt, laat hij voor zijn favoriete adresjes vooral zijn smaakpapillen kiezen.

De favoriete restaurants van Herwig Dejonghe

De favoriete restaurants van Herwig Dejonghe

Tom Gheeraert - Meer dan dertig jaar lang was Herwig Dejonghe een van dé sterke figuren bij de diepvriesgroentegigant Pinguin, nu Greenyard Foods. Eind 2014 deed hij echter zijn aandelen van de hand. In Bordeaux startte hij Antarctic Foods Aquitaine, dat na een zware brand weer heropgebouwd moet worden, en in eigen land pakt hij uit met het netwerk Be Delicious, dat inmiddels al 25 klasrijke Belgische voedingsmerken telt.

De favoriete restaurants van Margot Derycke

De favoriete restaurants van Margot Derycke

Ingelmunster Tom Gheeraert - Als Margot Derycke niet 'De Middag' op Radio 2 West-Vlaanderen presenteert, doorkruist ze Vlaanderen om mooie radioreportages te maken. In haar vrije tijd staat ze op de planken bij Corneelkring Brielen en Theaterbende PROT. Ze is afkomstig uit Ingelmunster, maar woont nu in Ieper. Haar favoriete adresjes vindt ze dan ook in de Westhoek.

De favoriete restaurants van Gili

De favoriete restaurants van Gili

Tom Gheeraert - Lieven Gheysen, beter bekend als mentalist Gili, toert nog altijd door het Vlaamse land met zijn show 'Charlatan' en is onder meer op zaterdag 7 april te zien in Vooruit in Gent, waar hij ook samen met zijn vrouw woont. Voor zijn restauranttips keert hij echter naar zijn Zuid-West-Vlaamse roots terug en kiest hij voor lekkere adresjes in Heule, Kortrijk en Zwevegem.

De favoriete restaurants van Kurt Van Eeghem

De favoriete restaurants van Kurt Van Eeghem

Zeebrugge Tom Gheeraert - Zeebruggeling Kurt Van Eeghem staat in het collectieve geheugen gegrift als de empathische presentator die panelleden als Jacques Vermeire, Walter Grootaers en Gerty Christoffels de gemeten voorzetten gaf in De drie wijzen. Hoewel hij in 2017 op 65-jarige leeftijd met pensioen ging bij de VRT, trekt hij nog altijd door het Vlaamse land met allerhande lezingen, presenteert hij talloze concerten en bereidt hij een nieuw boek voor.

De favoriete restaurants van Romanie Schotte

De favoriete restaurants van Romanie Schotte

Tom Gheeraert - Romanie Schotte (20) mocht zich in 2017 een jaar lang het mooiste meisje van België noemen. Op 13 januari gaf de Brugse schone haar kroontje van Miss België door aan de Antwerpse Angeline Flor Pua. Nu kan ze zich eindelijk weer volledig toeleggen op haar studies, al klust ze hier en daar nog bij als model.

De favoriete restaurants van Guido Decorte

De favoriete restaurants van Guido Decorte

Koksijde Tom Gheeraert - Als gedeputeerde van Milieu, Landschap en Natuur is Guido Decorte onder meer verantwoordelijk voor alle provinciale domeinen in West-Vlaanderen, van het Zwin in Knokke tot de Kemmelberg in Kemmel. De CD&V-politicus woont in Koksijde en vergeet zijn thuisstad niet te vermelden in zijn restauranttips, maar tafelt ook graag in Nieuwpoort, Oostduinkerke en Alveringem.

De favoriete restaurants van Jürgen Nobels

De favoriete restaurants van Jürgen Nobels

Oostende Tom Gheeraert - Oostendenaar Jürgen Nobels werd in 2015 verkozen tot de beste Belgische bartender. Tijdens de internationale finale van de Bartender of the Year-wedstrijd toonde hij zich de snelste barman ter wereld. Tegenwoordig mixt hij zijn drankjes in Gent aan de idyllische Graslei, maar voor zijn favoriete restaurants keert hij met plezier terug naar 'zijn' West-Vlaanderen.

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

Houthulst Tom Gheeraert - Joris Hindryckx heeft als algemeen directeur van hogeschool VIVES meer dan 11.000 studenten onder zijn vleugels, maar de 55-jarige Houthulstenaar is ook politicus. Van 2003 tot 2012 was hij burgemeester van Houthulst. Nu is hij schepen van Onderwijs en Financiën. Onlangs maakte hij bekend dat hij met een tweede plaats op de CD&V-lijst in Houthulst opnieuw een schepenmandaat ambieert in de volgende legislatuur.