Ines Decoodt maakt Briouat

Jozefien Eggermont

Het recept bekwam Ines uit Staden door verschillende recepten met elkaar te combineren. “Briouat is een hartig tussengerechtje of een hapje uit de Marokkaanse keuken”, verduidelijkt ze.

“Het lijkt wat op loempia’s, maar de vulling is helemaal anders van smaak. Laat je niet afschrikken door de kruiden, want je kan daar vrij in kiezen. Eigenlijk voeg je vooral toe wat je zelf lust.”

RECEPT

voor 24 hapjes

INGREDIëNTEN

400 gram gemengd gehakt

3 eetlepels pijnboompitten

2 uien

handvol rozijnen

2 teentjes look

kaneel

komijn

peper

harissa

sambal oelek

olie

filodeeg of brickdeeg

Ines Decoodt maakt Briouat

WERKWIJZE

Rooster de pijnboompitten zonder olie te gebruiken.

Bak ook het gehakt.

Snipper de ui en bak die samen met de look aan in olijfolie. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe.

Kruid naar eigen smaak met kaneel, komijn, peper, harissa en sambal.

Rol nu de ‘loempiaatjes’ met je vulling. Gebruik bij voorkeur filodeeg, dat is handiger om te rollen. Brickdeeg kan ook, maar heeft een meer bloemige smaak. Per briouat gebruik je een half vel filodeeg.

Bestrijk het deeg ruim met olie. Draai het velletje deeg om en schik bovenaan een eetlepel vulling. Rol het deeg wat in en vouw de zijkantjes mee naar binnen. Rol het deeg verder op en zorg ervoor dat de zijkanten van het pakketje dicht blijven.

Leg de rolletjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Heb je te veel rolletjes? Dan kan je ze invriezen en later bakken.