Godendrank voor fijnproevers

Wijnkenner Gido Van Imschoot. © GF
Redactie KW

Nu het wereldkampioenschap voetbal van start gaat, zullen de pintjes wellicht weelderig vloeien. Speciaal voor wie ook eens iets anders dan een pilsje wil, verklappen wijnkenner Gido Van Imschoot en bierexperte Sofie Vanrafelghem hun favoriete mannendrank voor deze zomer. En natuurlijk mogen ook de dames meedrinken…

Clos Triguedina Cahors 2010 van Jean-Luc Baldès

Godendrank voor fijnproevers

Een mannelijke wijn? Wijnkenner Gido Van Imschoot weet meteen wat te kiezen. “Stevig en intens geconcentreerd: de Clos Triguedina Cahors 2010 beantwoordt volledig aan het beeld van een stoere bink. Cahors-wijnen werden ooit beschreven als ‘les vins noir’, zwarte wijnen, omwille van de donkere, ondoorzichtige kleur. Clos Triguedina is gemaakt op basis van de forse malbecdruif. Na de gisting rijpt deze wijn nog anderhalf jaar in eiken vaten. Zijn gebalde geur en smaak zijn zeer aangenaam met aardse tonen, kruiden, paddenstoelen en zwarte vruchten. De volle en krachtige smaak is mondvullend met mooie versmolten tannines. Hij eindigt met een ellenlange afdronk. Serveer deze stevige knaap met parelhoen met risotto en truffel, met lamsbout uit de oven en met oude brokkelkaas.”

Wijnen De Clerck, 17,15 euro.

Biersommelier Sofie Vanrafelghem.
Biersommelier Sofie Vanrafelghem.© Phile Deprez

Hapkin herleeft

Godendrank voor fijnproevers

Biersommelier Sofie Vanrafelghem gelooft niet in mannen- of vrouwenbieren: “Ik ken mannen die bananenbier drinken, en vrouwen voor wie het niet bitter genoeg kan zijn. Weg met die clichés dus. Ik schuif toch graag Hapkin naar voren, dat deze zomer opnieuw gelanceerd wordt door Alken Maes. Een sterk blond bier, genoemd naar graaf Boudewijn VII van Vlaanderen die 900 jaar geleden leefde en de bijnaam ‘Hapkin’ kreeg, wat zoveel betekent als ‘met de bijl’. Stoer genoeg?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier