De beste restaurants volgens Claudia Allemeersch

© Jozefien Eggermont
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Ondertussen is het al meer dan zeven jaar geleden dat Claudia Allemeersch uit Roeselare ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ won. Sindsdien zat ze niet stil. Ze schreef kookboeken en dook op in tal van kookprogramma’s. Lekker eten blijft haar hoogste genot en als ze zelf niet achter de kookpotten staat, vindt ze haar gading in deze vier adresjes in West-Vlaanderen.

Gastvrouw met ballen

De beste restaurants volgens Claudia Allemeersch
© STEFAAN BEEL

“Boury in Roeselare mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje. Trots ben ik op Inge: een gastvrouw met ballen die haar vak tot in het detail kent en uitvoert. Trots ben ik ook op Tim: hij is niet voor niets chef van het jaar 2017 geworden! Ze gingen de uitdaging aan om op een nieuwe locatie een prachtig restaurant te bouwen. De beste creaties, het interieur en de prachtige binnen- en buitenkeuken zorgen voor een topbeleving.”

www.restaurantboury.be

Vastberaden chef

De beste restaurants volgens Claudia Allemeersch

“Ook voor Ilse en Tom van ‘t Verschil in Gits heb ik veel respect. Ik heb er een uitverkoren tafeltje, net voor de keuken. Telkens kan ik genieten van het vastberaden vakmanschap van de chef, en als ik al eens een vraag stel, dan krijg ik een uitleg waar de passie voor koken vanaf druipt. Soms wijk ik af van de kaart door te vragen welke visjes aangeleverd zijn. Dat zijn meestal van de meest smaakvolle gerechten die ik al geproefd heb!”

www.bistrotverschil.be

Klassieke keuken

De beste restaurants volgens Claudia Allemeersch

“Ik wijk even af van Roeselare. De Muishond, dat is mijn ontdekking van het jaar! Door vrienden zijn wij in het restaurant in Sint-Denijs beland en wat een ervaring. Voor de lekkerste klassieke keuken moet je daar zijn. Onlangs proefde ik er piepkuiken met dragon, ik krijg er zowaar weer het water van in de mond! Pure en smaakvolle gerechten worden opgediend in een gezellig huisje op een rustige locatie.”

www.muishond.be

Dagvers en licht

De beste restaurants volgens Claudia Allemeersch
© STEFAAN BEEL

“Voor een lekker ontbijt of gezonde lunch ga ik langs bij Bar Julien. Een heel nieuw concept van Yarmo Muller dat deel uitmaakt van De Munt in Roeselare. Dagverse en lichte gerechten staan hier centraal. Meestal ga ik er voor een salade die wordt opgediend in een jar. We mogen trots zijn dat dit hippe adres met een uitnemend mooi turquoise interieur – mijn lievelingskleur – en vernieuwende keuken in Roeselare te vinden is.”

www.barjulien.be