De beste restaurants volgens Bart Tommelein

© BELGA
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein maakte onlangs zijn ambitie bekend om burgemeester van Oostende te worden. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zijn favoriete restaurants allemaal in de koningin der badsteden gevonden kunnen worden.

Volkse keuken

“We beginnen met restaurant De Vlasschaard in Stene Dorp. Dat is mijn ‘stamrestaurant’ waar ik regelmatig met mijn vrouw en kinderen op zondagavond langsga om te proeven van een lekkere volkse keuken. Dat gaat dan om Vlaamse stoverij, biefstuk met frieten, vol-au-vent… Ze hebben een heel uitgebreide kaart en ook de kinderen vinden er altijd hun gading. Ik ben al heel mijn leven een vaste klant.”

www.devlasschaard.be

Hilde Vandenbroucke van het Oostende restaurant De Vlasschaard
Hilde Vandenbroucke van het Oostende restaurant De Vlasschaard© Benny Proot

Jonge enthousiasme

“Twee jonge mensen hebben in de Wittenonnenstraat in Oostende een wijnbistro overgenomen. diVino is een klein en gezellig restaurant in het hart van de stad, waar niet zoveel plaats is. Ze hebben weliswaar een beperkte kaart, maar koken overheerlijk. Ik heb daar onlangs een heerlijke curry geproefd. Het ongelooflijke enthousiasme en de motivatie waarmee die twee jonge mensen dat restaurantje runnen, zijn me bijgebleven.”

www.wijnbistrodivino.be

De beste restaurants volgens Bart Tommelein
© Benny Proot

Côte à l’os op de grill

“Mijn derde keuze is het restaurant van mijn goeie vriend Niek, met wie ik samen fiets. Hij baat samen met zijn vrouw Kathy Restaurant Marmite uit aan de Vindictivelaan in Oostende. Het is ten zeerste aan te raden voor een goeie côte à l’os op de grill. Bovendien heb je er een mooi zicht op de plaats waar de Mercator aangemeerd ligt. Je zit er dus ook vlak bij het station in het hartje van de stad.”

www.restaurantmarmite.be

Katie Tavernier en Nicolas Legon van restaurant Marmite in Oostende.
Katie Tavernier en Nicolas Legon van restaurant Marmite in Oostende.© Benny Proot

De beste spaghetti

“Nu wordt het moeilijker om te kiezen, want ik ken wel 50 goeie restaurants. Dan ga ik voor een van de restaurantjes die werden uitgekozen voor de beste spaghetti’s van het land. Dat is De Baron vlak bij het Duinenkerkje in Mariakerke, om de hoek vanwaar ik woon. Daar hebben ze inderdaad de lekkerste spaghetti. Het ligt ook vlak bij zee en de plaats waar James Ensor begraven ligt.”

www.bistroomdebaron.be

De beste restaurants volgens Bart Tommelein
© Benny Proot