Brouwerij Omer Vander Ghinste Tripel LeFort

Brouwerij Omer Vander Ghinste Tripel LeFort

Bellegem Philippe Verhaest - Uitstekend nieuws uit de West-Vlaamse bierwereld. Tripel LeFort van brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem is op de World Beer Cup in de Verenigde Staten verkozen tot de beste tripel ter wereld. Een straffe stoot, want het biertje werd pas in 2016 gelanceerd.

Keyte, Oostendse Tripel van brouwerij Strubbe

Keyte, Oostendse Tripel van brouwerij Strubbe

Oostende Philippe Verhaest - De zomer komt eraan, dus richten we onze pijlen met plezier op 't zèètje. Op de dijk van Oostende kan je nippen van een bier met een stevige brok geschiedenis. In 2004 herdacht de Koningin der Badsteden het Beleg van Oostende, dat van 1601 tot 1604 duurde. De Oostendse Bierjutters vroegen brouwerij Strubbe uit Ichtegem om met enkele richtlijnen aan de slag te gaan en Keyte was het resultaat.

Brouwerij The Musketeers Troubadour Blond

Brouwerij The Musketeers Troubadour Blond

Philippe Verhaest - We steken de provinciegrens over richting het Oost-Vlaamse Ursel. Daar wacht ons een pittig blond biertje van 6,5 procent alcoholvolume.

Keizer Karel Ommegang Brouwerij Haacht

Keizer Karel Ommegang Brouwerij Haacht

Philippe Verhaest - De Keizer Karel Ommegang - met zijn acht procent alcoholvolume een stevige blondine - is een eerbetoon aan de jaarlijkse Ommegang in Brussel.

Tripel Karmeliet van brouwerij Bosteels

Tripel Karmeliet van brouwerij Bosteels

Philippe Verhaest - Ondanks de West-Vlaams klinkende naam is de Tripel Karmeliet een op en top Oost-Vlaams biertje uit Buggenhout. Brouwerij Bosteels lanceerde deze 8,4 procent sterke blondine in 1996, maar maakt sinds 2016 deel uit van AB Inbev.

Ambetanterik van brouwerij Het Alternatief

Ambetanterik van brouwerij Het Alternatief

Izegem Philippe Verhaest - Izegem mag zich sinds kort een echte brouwerijstad noemen. Het bekendste 'huis' is uiteraard Brouwerij Van Honsebrouck en ook D'Oude Maalderij doet haar duit meer dan in het zakje, maar de pionier op Izegemse bodem was Piet Salomez van brouwerij Het Alternatief.

Triporteur Basta van BOMBrouwerij

Triporteur Basta van BOMBrouwerij

Roeselare Philippe Verhaest - Een bier, gebrouwen op basis van pasta en tomaten? In Rumbeke kan het! BOMBrouwerij van Bert van Hecke lanceerde deze week de Triporteur Basta en scoort daarmee een wereldgoal.

Tank 7 Farmhouse Ale van Boulevard Brewing Company

Tank 7 Farmhouse Ale van Boulevard Brewing Company

Philippe Verhaest - Tijd om de Grote Oceaan over te steken richting Verenigde Staten, waar we een Amerikaans biertje met stevige Belgische inslag aantreffen.

Urthel Samaranth

Urthel Samaranth

Ruiselede Philippe Verhaest - De Urthelbieren worden dan wel in de Nederlandse brouwerij De Koningshoeven - bekend van de trappist La Trappe - gebrouwen, de oorsprong ervan ligt in Ruiselede.

Siphon Brewing

Siphon Brewing

Damme Philippe Verhaest - Tijd voor een 'specialleke'. Hutwe van Siphon Brewing uit Damme maakt warempel de sprong richting Congo.

Leroy Breweries Kapittel Winter

Leroy Breweries Kapittel Winter

Philippe Verhaest - Kerstmis komt eraan. Tijd om ons aan het haardvuur te warmen, met een stevig kerstbiertje in de hand. Een van onze meest recente ontdekkingen is Kapittel Winter.

De Bie Vélo van Brouwerij De Bie

De Bie Vélo van Brouwerij De Bie

Wakken Philippe Verhaest - De Bie Vélo, een tripel van 7,5 procent alcoholvolume, werd in het voorjaar van 2015 samen met wielerteam Etixx-QuickStep op de markt gebracht.

Zulte Blond van bierfirma Vincent Versele

Zulte Blond van bierfirma Vincent Versele

Zulte Philippe Verhaest - Sinds kort is een legendarisch biertje opnieuw verkrijgbaar. Brouwerij Anglo-Belge uit Zulte stond decennialang in voor de productie van het Zultebier en nu schenkt Vincent Versele - de achterkleinzoon van stichter Alfred Versele - de lekkernij een tweede leven.

Rodenbach Vintage 2015 van Brouwerij Rodenbach

Rodenbach Vintage 2015 van Brouwerij Rodenbach

Roeselare Philippe Verhaest - Vers van de pers: de Rodenbach Vintage 2015. Traditioneel selecteert brouw- en keldermeester Rudi Ghequire de beste foeder van het jaar, waarop het bier 24 maanden rijpt.

Dikke Jan Triple van brouwerij Dikke Jan

Dikke Jan Triple van brouwerij Dikke Jan

Waregem Philippe Verhaest - Tijd voor een iets minder bekend, maar wel heerlijk glas gerstenat. In de Waregemse deelgemeente Desselgem werd de kiem gelegd voor Brouwerij Dikke Jan, waar een vriendengroep een antwoord wilde bieden op de volgens hen vele op elkaar lijkende, artisanaal gebrouwen bieren.

Piet Agoras van Brouwerij Het Alternatief

Piet Agoras van Brouwerij Het Alternatief

Izegem Philippe Verhaest - In het hart van Izegem timmert Piet Salomez al jaren aan zijn weg in de brouwerswereld. Met Het Alternatief lanceert hij frequent een nieuw biertje. Eentje heeft in zijn naam een subtiele verwijzing naar de brouwer: Piet-Agoras.