"Bier een hype? We zijn nog maar aan het begin"

05/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 12/05/17 om 10:38

Bier op hetzelfde niveau krijgen als wijn: dat is het levensdoel van Sofie Vanrafelghem. De vrouwelijke biersommelier uit Brugge voert sinds 2012 een strijd tegen vooroordelen en seksisme. "Bier kan nooit zo complex zijn als wijn en bierdrinkende vrouwen zijn marginaal. Je kan je niet voorstellen hoeveel keer ik deze opmerkingen nog krijg..."

"Café-restaurant Kantien in Gent. Een nieuwe zaak met een heel uitgebreide en toffe bierkaart, waarbij de zaakvoerder ook zijn eigen pils brouwt. En ze hebben ook nog enkele bieren op de kaart die ik nog moet proeven." De keuze voor de ontmoetingsplaats lieten we deze keer met plezier aan Sofie Vanrafelghem over. Voor haar boek 'Op café in Vlaanderen - 200 topadressen' zocht ze naar de meest authentieke en bijzonderste cafés. "Deze haalde net niet de selectie", vertelt ze. "Het was moeilijk om er slechts 200 te kiezen..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!