Barbecueën met de boys

08/06/18 om 10:44 - Bijgewerkt op 15/06/18 om 10:50

Vorig jaar wonnen ze 'Mijn Pop-uprestaurant' op VTM, op vandaag runnen Birger Allary en Karel Knockaert hun eigen grillacademie en brengen ze na hun eigen gin nu ook een volwaardig barbecueboek uit. Wij legden hen - en wat worstjes - op de rooster. "Durf eens voor iets anders dan een klassieke braadworst te kiezen."

"De meest voorkomende fout bij het barbecueën? Te veel kolen, waardoor de hitte overheerst en het vlees aanbrandt", aldus de twee heren, die al in Mijn Pop-uprestaurant op VTM een pleidooi hielden voor low & slow, een barbecuetechniek waarbij je vlees gaart op een lage temperatuur. En dat vraagt tijd en geduld. Ironisch genoeg maken we een gerechtje klaar dat je eigenlijk op een dik half uur na het buiten sleuren van je barbecuestel aan je gasten of tafelgenoten kan serveren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!