Koksijde mikt breed tijdens eindejaar

Nancy Boerjan

Koksijde pakt uit met een mooi aanbod eindejaarsactiviteiten: van winterse wandelingen en schlageroptredens tot cultuur met de introductie van virtual reality in het Abdijmuseum en de nog lopende expo’s in het Navigo-museum en Kunstencentrum Ten Bogaerde.

Het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde schetst het dagelijkse leven in en rond een middeleeuwse abdij. Maar middeleeuwen of niet, op dinsdag 26 december doet virtual reality zijn intrede in het museum en ondervind je nog beter hoe het er in die tijd aan toe ging. Op woensdag 27 december kan je een bezoek aan het museum bovendien combineren met het evenement Toen de dieren nog spraken, een wandeling met vier winterse verhalen en een optreden van zanger-accordeonist Iwein. De wandelingen starten om 15 en 16.15 uur.

In Kunstencentrum Ten Bogaerde kan je nog tot zondag 7 januari 2018 werk van beeldhouwer Georges Grard bewonderen, net als een tijdelijke verzameling hedendaagse beeldende kunst. In Navigo-Nationaal Visserijmuseum loopt zo lang nog Onze Vissers, het DNA van het Zilte Leven, over de zeevisserscultuur.

“Van een frisse strandwandeling tot een vurig luchtspektakel”

Liever een flinke wandeling aan zee? Bij de dienst voor toerisme van Koksijde ligt een wandelkaart klaar met zeven wandellussen, van 5 tot 13km. Op stap met andere wandelliefhebbers kan ook: tijdens de Winterwandeldag op zaterdag 30 december. Starten voor deze tocht met een parcours van 6 tot 29km kan vanuit de Strandlaan 128 in Sint-Idesbald, van 8.30 tot 14 uur.

En ook nog tot 7 januari 2018 kan je rondjes schaatsen op de ijspiste in de Zeelaan. Daar vindt bovendien op zaterdag 23 december om 18 uur het sfeervolle evenement De Nacht van de Engelen plaats, een sensueel vuurspektakel door Theater Tol (foto). En op vrijdag 29 december kan je er daar vanaf 15 uur met de Ketnetband en vanaf 18 uur met onder meer Bart Kaëll een vrolijke boel van maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier