Klaar voor het nieuwe schooljaar

Redactie KW

Binnenkort openen de scholen weer hun deuren. Hoog tijd dus om je boekentas al klaar te zetten en je schooloutfit samen te stellen. Met deze trendy spulletjes zet je het nieuwe schooljaar alvast goed in!

Met stevige stap naar school

Zelfs met een snikhete zomer op het palmares kan het in België toch hevig regenen. Met de allernieuwste regenlaarsjes van het Franse merk Boxbo trotseert je kind gemakkelijk de buien. De comfortabele schoentjes zijn gemaakt uit licht en waterbestendig materiaal. Binnenkort komen ook bijpassende kniekousen op de markt die voeten en benen warm en droog houden… (www.boxbo.fr)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Opstááán!

De vakantie is bijna ten einde, dus van lang slapen zal helaas geen sprake meer zijn. Heeft je bolleboos grote moeite om op te staan, dan kan deze rijdende wekker wonderen doen. Het toestel begint op het gepaste tijdstip te loeien, springt van het nachtkastje en begint vrolijke rondjes in de slaapkamer te rijden. Tja, dan moet je wel uit je bed komen, hé! (www.clocky.com)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Vrolijk lunchen

Weg met de saaie brooddozen waarin alles gepropt zit! Met de handige boxen van Lunch Buddies in tropische prints kan je je lunch gemakkelijk inpakken en meenemen. De vaatbestendige doosjes zijn trouwens aan je lunchmenu aangepast. Een ronde appelbox, langwerpige banaandoos of vierkante koekjesdoos? Het bestaat allemaal! (Schoolbox van Lunch Buddies)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

In retrostijl op de schoolbanken

Nog twee weekjes te gaan en dan staat de schoolpoort weer wagenwijd open. Tijd dus om je (klein)kind in een splinternieuwe outfit te steken. Het Belgische kindermerk Maan Kids, ontworpen door Vicky Vinck, presenteert dan ook graag zijn hippe ‘back to school’-kleding voor jongens en meisjes tot 16 jaar. Retroruitjes en strepen staan centraal in deze wollige en warme najaarscollectie. Ook de kniekousen zijn terug van weggeweest met een sportief accent als extraatje. Onder andere te koop bij Zoen Kids in Kortrijk en Little Adhemar in Brugge. (www.maankids.be)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Rugzak met lichtjes

Bang om het drukke verkeer voor en na schooltijd te trotseren? Met deze lichtgevende tas ziet iedereen jou al van ver komen. De nieuwe Seoul Go-schoolcollectie van Kipling bestaat uit pastelkleurige boekentassen en rugzakken met reflecterende stof en kleine ledlampjes die je van lichtintensiteit kan veranderen. Een donkere straat? Maak dan de tas feller door het lampje op de hoogste stand te zetten. Bovendien is alles waterbestendig, zodat je ook bij hevige regenbuien veilig de straat op kan! (Seoul Go-collectie van Kipling)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Flashy lijmsticks

Ze zien eruit als smakelijke lolly’s, maar het zijn de nieuwste lijmsticks van Pritt in vrolijke regenboogkleuren. Voor wie het nog meer flashy wil, zijn er de glittersticks met kleine glinsteringen. Je kan de lijm bovendien als verf gebruiken als je bijvoorbeeld een stralend achtergrondkleurtje op knutselwerkjes of collages wenst. (Fun & Glitter Colors Pritt)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Stoer de schoolpoort door

De Amerikaanse countrylook is naar het Europese vasteland overgewaaid en vertaalt zich in stoere jassen, T-shirts, broeken en schoeisel voor jong en oud. De nieuwe schoolcollectie van het Belgische kledingmerk Stones & Bones bestaat dan ook uit gedurfde lederen cowboylaarsjes, hippe sweaters met dierenprints en bijhorende schooltassen met het populaire ‘Flintstones- botje’ als grappige sleutelhanger. (www.stonesandbones.com)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Pas je pennenzak aan je humeur aan

Hoeveel ‘likes’ heb je vandaag gehad? Het is tegenwoordig dé vraag die door iedereen wordt gesteld. Met dit originele schooletui word je sowieso overal geliket. Leuk is dat de smiley uit omkeerbare pailletten bestaat die je volgens je humeur kan veranderen. De pennenzak is gevuld met kleurpotloden, stiften en ander schrijfmateriaal. I like it! (Topmodel Accessories)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Maak thuis studeren leuk

Binnenkort staan huiswerk en taakjes weer op het dagelijkse programma. Tijd dus om de studeerkamer een beetje gezelliger te maken. En hoe kan dat beter dan met deze leuke wandborden van Belgische makelij? Kunstenares Inge van den Broeck ontwierp een heleboel vrolijke magneet-, krijt- en schrijfborden in de hipste vormen en kleuren. Ideaal om de studieplanning op te kleven, belangrijke nota’s op te schrijven, collages op te maken of gewoonweg vakantiefoto’s op te hangen. (www.wonderwall.be)

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Rondfladderen op de speelplaats

Met deze vrolijke schooltas van het Belgische merk Jeune Premier fladder je de speelplaats rond. Ze is stevig, waterbestendig en handig met de vele verschillende opbergvakjes binnenin. De kleurrijke vogels maken van de schooltas een echt ‘showitem’. De tas kan je ook gebruiken om je laptop in op te bergen, als shoppingbag of als reisaccessoire. Niet voor niets kreeg ze de naam It Bag. Voor echte ‘It Students’ dus! (www.jeunepremier.be)

(Tekst: Elke Vierstraete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier