“Ik slaap het liefst in mijn eigen bed”

© Leen Demare
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 5 juni kijken we opnieuw binnen in tal van bed & breakfasts in ‘Met Vier in Bed’. Presentatrice Leen Demaré voorziet opnieuw de voice-over en is iemand die ook graag nieuwe plekjes ontdekt op reis. “Als het kon, zou ik elk half jaar naar New York trekken.”

Al acht seizoenen lang volgen we elke zomer op VTM mensen die een bed & breakfast uitbaten. Elke week testen vier uitbaters elkaars B&B. Al van het prille begin wordt alles feilloos aan elkaar gepraat door de immer charmante Leen Demaré, die West-Vlaams bloed door haar aderen heeft stromen. “Ik ben eigenlijk niet zo’n B&B-mens”, lacht Leen. “Ik weet zelf niet goed waarom. Ik ben vooral op mezelf gesteld op vakantie. Al ben ik afgelopen winter wel naar B&B Villa Bayard in Eben-Emael in de Oostkantons geweest. Heel tof om te doen. Maar in eigen land slaap ik nog het liefst in mijn eigen bed, al ga ik wel om de veertien dagen naar mijn ouders in Sint-Idesbald. Ik kan perfect genieten van een boek op een terras als het mooi weer is, daar hoef ik geen all-invakantie aan het zwembad voor te boeken.”

“Ik ga graag op reis, maar het komt er niet altijd van. In augustus heb ik drie weken vakantie, maar omdat ik blijf inlezen voor Met Vier in Bed kan ik er niet meer dan vier of vijf dagen tussenuit. Binnenkort trek ik wel vier dagen naar Tenerife voor het verjaardagsfeest van een goede vriend en dit najaar heb ik een paar dagen Bologna in Italië geboekt. Ik studeer Italiaans, dus ideaal om nog wat te oefenen. (lacht) Afgelopen december ben ik nog eens naar New York geweest. Als het kon, zou ik er elk half jaar naartoe gaan. Ik ben er zelfs nog drie dagen langer gebleven dan mijn gezelschap. Dan doe ik kleine musea, theater, opera… er is zoveel te doen. Heerlijk! Wat er nog op mijn verlanglijstje staat? Laos. En sinds ik er een reportage over heb gezien: Bhutan, een piepklein koninkrijk in de Himalaya. Ik las ergens dat er in het eerste artikel van de grondwet staat dat alle mensen er gelukkig moeten zijn. Een tijd geleden hielden ze er verkiezingen, maar dat wilden de inwoners helemaal niet, net omdat ze tevreden zijn met wat ze hebben. Geweldig toch?”

West-Vlaanderen is dan wel iets minder exotisch, maar Leen keert er naar eigen zeggen wel graag terug. “Naar mijn ouders allereerst, maar ik heb ook een goede vriendin in Oostende, waar we dan eens gaan stappen. Maar ook Brugge en Kortrijk sla ik niet af. Dit seizoen zitten er trouwens opnieuw een paar heel leuke B&B’s uit West-Vlaanderen in het programma. Onder meer in Heuvelland en de rest van de Westhoek, ook al zo’n prachtige streek.”

‘Met Vier in Bed’, vanaf maandag 5 juni om 21.15 uur op VTM.