"Ik ruik zijn personage"

17/03/17 om 08:00 - Bijgewerkt op 16/03/17 om 09:30

Het tweede theaterstuk van Aspe sluit straks in schoonheid af in Oostende en Brugge. Voor acteur Herbert Flack en schrijver Pieter Aspe is dit thuiskomen en tegelijkertijd de deur achter zich dichttrekken. Het personage Van In heeft een onontbeerlijk groot deel van hun carrière uitgemaakt. Het is nog niet duidelijk of de twee er straks voorgoed afscheid van nemen. Wij brachten de twee toogfilosofen samen in brouwerij Omer Vander Ghinste in Bellegem.

"Een frisse Omer gaat er altijd in." Pieter Aspe glimlacht, voor het eerst sinds lang. Het Bellegems blond geniet nog altijd zijn voorkeur, nadat hij enkele jaren geleden zijn Duvel aan de kant schoof. In de brouwerij van Omer Vander Ghinste, die straks 125 jaar bestaat, blikt hij samen met Herbert Flack vooruit op de voorstellingen van Het Dodelijk Jubileum, de tweede interactieve theatershow rond inspecteur Van In. Aspe zelf neemt straks ook afscheid van zijn hoofdpersonage. Na de dood van zijn vrouw Bernadette afgelopen najaar was het niet duidelijk of hij nog verder zou schrijven. Maar het bloed, excuus: de inkt, kruipt waar ze niet gaan kan. Al wordt het veertigste boek dus ook voorlopig het laatste avontuur voor de hoofdinspecteur. En ook de theatershow wordt begin april in schoonheid afgesloten, in de Stadsschouwburg in Brugge, de plek waar het allemaal begon.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!