"Ik heb lang geen zelfvertrouwen gehad"

19/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 18/05/17 om 16:49

Is vlees wel gezond, ethisch gekweekt of noodzakelijk in ons menu? We krijgen almaar meer die vragen te horen wanneer we onze barbecue bovenhalen. Vragen die ook aan topslager Hendrik Dierendonck gesteld worden. Hij kiest resoluut voor kwaliteit, authenticiteit en traditie. "Negativiteit is een vergif. Als je niet gelukkig bent, moet je er zélf iets aan doen."

"Ik krijg dat vaak te horen", grijnst Hendrik als we opmerken dat hij wel erg vlug stapt. Hij is snel en snedig, vinnig bijna. In zijn woorden, maar ook als hij een karkas over de schouder gooit en het even later feilloos fileert. Hij mag vroeger nog geworsteld hebben met zijn grootte (1,65 meter, red.) of het feit dat hij 'maar een slager is', toch weet iedereen tot ver buiten Baaldje dat Hendrik Dierendonck een grote meneer is en een liefhebber van het beenhouwersvak. Hij is de kaap van de veertig gepasseerd, maar springt de duinen op als een twintiger.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!