“Ik geef graag wat ik zelf graag wil krijgen”

Nancy Boerjan

Stephanie Coorevits bezorgt de lezers van dit magazine regelmatig heerlijke receptjes. Lekker eten is helemaal haar ding, en daar laat ze zich tijdens de eindejaarsfeesten dan ook helemaal in gaan. Een kokerjurk is niet aan haar besteed dan, toch niet na honderd aperitiefhapjes, twee voorgerechten, een hoofdgerecht en nog eens twee desserts…

Hoe breng jij de eindejaarsfeesten door?

“Mijn ouders zijn gescheiden, dus eindejaar is altijd een beetje puzzelen. Doorgaans vieren we kerstavond bij mijn vader en zijn vriendin met hoeveelheden voedsel waarmee je de bevolking van een klein Afrikaans land zou kunnen voeden. Daarbij wordt de kerstboom bedolven onder de cadeautjes. Op Kerstmis zelf gaan we bij mijn moeder en haar familie op bezoek. Oudejaarsavond vier ik dit jaar op een strand in Sri Lanka! Op 30 december vlieg ik naar Colombo, waar ik als alles meezit op de laatste dag van het jaar land en waar ik dan drie weken lang ga rondreizen. Daarmee kies ik bewust voor mijn geestelijke gezondheid, want januari ontketent bij mij doorgaans een milde maar hardnekkige depressie. Witte stranden, zon en cocktails zouden moeten helpen.”

Hoe zit het met jouw feestgevoel?

“Als kind was ik gek op Kerstmis, maar ik koesterde dan ook een hopeloos romantisch beeld van de werkelijkheid. Feestdagen leken me toen een en al George Michael, zachte witte sneeuwvlokken, familiale sneeuwpret, rozige wangen en vriendschap en vrede voor iedereen. Dat beeld bleek later niet helemaal te kloppen, ik sta nu dus nogal sceptisch tegenover al dat feesten. Er zijn leuke kanten aan, maar het blijft veel weg hebben van de scène uit Entrapment waarbij Catherine Zeta-Jones zich langs een kluwen laserstralen moet manoeuvreren…”

“Een patchworkjurk van Chloé! Mogelijk wat overdressed, maar dan is dat maar zo…”

Welke cadeautjes krijg je graag? En geef je graag?

“Ik geef graag wat ik zelf graag wil krijgen en ik krijg vooral ook graag wat ik wil krijgen. Cadeaublunders komen dan ook niet zo vaak voor aangezien ik meestal tot in detail beschrijf wat ik wil, hoeveel het kost en waar je het kan vinden. En wanneer ik heel zeker wil zijn, koop ik het gewoon zelf en vraag dan het geld terug. Niet erg ‘kerstachtig’ maar wél slim.”

Wat trek je aan voor de feesten?

“Vorig jaar heb ik op de uitverkoop van Net-a-porter een fluwelen patchworkjurk van Chloé mijn lievelingsdesigner gekocht. Klinkt vreselijk, maar is wel heel mooi. Ik heb nog geen enkele kans gehad om hem aan te trekken. Dus misschien wel deze kerst! Mogelijk een tikje overdressed, maar dan is dat maar zo.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier